E2160 bilgisayarda kasma sorunu

baran_glados

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum fakat şöyle bir problemim var. Eski bir sistem olduğu için Windows 7 Ultimate kurulu ama onda bile kasıyor.

Sistem özellikleri;
  • Ekran Kartı --> NVIDIA GeForce GT 640
  • RAM --> 3 GB RAM
  • İşlemci --> Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
  • Anakart --> Gigabyte G31M-ES2L
  • +SSD kullanıyorum
Nasıl sorunu düzeltebilirim? Google'a girerken bile takıla takıla giriyor.

RAM'leri yükseltsen bir nebze bilgisayar hızlanır. Kullandığın SSD'de veya Windows'ta bir problem olabilir belki çünkü o işlemciye yakın bir işlemci bende kullandım çok zorlamazsan takılma yapmıyordu. Windows 7 Home Premium kurabilirsin.

RAM'leri yükseltsen bir nebze bilgisayar hızlanır. Kullandığın SSD'de veya Windows'ta bir problem olabilir belki çünkü o işlemciye yakın bir işlemci bende kullandım çok zorlamazsan takılma yapmıyordu. Windows 7 Home Premium kurabilirsin.

İşte RAM'de yükselmiyor ki Max 4 GB destekliyor anakart o yüzden anakart değiştirmem gerek dedim.

İşte RAM'de yükselmiyor ki Max 4 GB destekliyor anakart o yüzden anakart değiştirmem gerek dedim.

Doğru diyorsunuz RAM en fazla 4 GB oluyor, ben eğer upgrade yapma niyetiniz varsa RAM'i yükseltin diye yazmıştım. Upgrade yapmak mantıksız bence direkt PC'yi yenileyin.

Şuan için,
Windows 7 Home Premium ve ungoogled Chromium ve winddows classic teması ile bilgisayar ile hızlı çalışıyor. Aynı işlemcili atıl halde duran bilgisayarda yazıyorum bu mesajı. Hızlandırmak istiyorsanız deneyebilirsiniz.

RAM'i 8 GB yaparsan biraz nefes alabilir belki.
Hocam bu anakart 4 GB'a kadar RAM desteklemiyor mu?

Sitesinde öyle yazıyor da.

1751132882247.webp

İşlemci olarak pin modlu Xeon alırsanız (E5420, E5430 vb.) ve RAM'i de 4 GB'ye tamamlarsanız bir süre daha iş görecektir. Şu an Xeon E5430, 4 GB RAM ve RX 550 olan bilgisayarım var, Windows 10 LTSC 2021 ile akıcı şekilde kullanılıyor. Minecraft vb. basit oyunları rahat şekilde açıyor. Valorant da oynanıyordu ama uzun süredir denemedim onu.

Geri
Yukarı Alt