EA FC 24 giriş ekranında çöküyor

Makaleler
1
Herkese merhaba.

Aşağıya eklediğim splash ekranından sonra oyun hiçbir hata kodu vermeden çöküyor. Olay Görüntüleyicisi'ne baktım, maalesef ki orada da işlenmiş bir günlük yoktu. Dolayısıyla ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim, ancak işe yaramadı.

1721136230300.webp

Yardımcı olabilirseniz harika olur, teşekkürler.

• Windows 10 LTSC 21H2
  • i5-9300H
  • 1660 Ti
  • 16 GB RAM
  • 2 TB 970 EVO Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda bulunan çözümü deneyebilir misiniz?
Merhaba,

Bugün size Epic Games üzerinden FC 2024'ü başlattıktan sonra Splash Screen'de (oyunu başlattıktan sonra ufak siyah/beyaz pencerenin açılması) oyunun hiçbir hata vermeden çökmesine sebep olan sorunun çözümünü anlatacağım. Bu çözüm Intel işlemcilerde işe yaramaktadır (AMD için bir şey diyemiyorum, belki AMD için de işe yarayabilir). Epic'de yaşanan bu sorun kesin olmasa da Steam'de de işinize yarayabilir.

Çözüm​

• Intel Support (sitenin adresi aşağıda paylaşıldı) adresine girin sonra siteden "Intel® Driver & Support Assistant (Intel® DSA)" programını indirin, sonra programı kurunuz.
  • Sonra Intel HD Graphics sürücüsü güncel değilse, size güncelleyebilmeniz için "Download" seçeceğini verecek.
  • Sürücüyü indirdikten sonra sürücüyü kurmaya başlayın ve önünüze çıkan panelde "Temiz kurulum yap" seçeneği belirecektir. (Bu işlem eski sürücü dosyalarını tamamen kaldırıp, yeniden kurmanıza yarayacak.)
  • Bu seçeneği seçmenizi tavsiye ederim sonra sürücü kurulunca yeniden başlatın ve sorununuz çözülmüş olacaktır.

Sürücüyü güncelleştirmek için kurmanız gereken programın adresi;

www.intel.com

Intel® Driver & Support Assistant

The Intel® Driver & Support Assistant helps keeps your system up-to-date by detecting when updates are available.
www.intel.com
www.intel.com

Kaynağı paylaşmayı unutmuşum, hatam için kusuruma bakmayın.

Kaynak:

Bu konuda bulunan çözümü deneyebilir misiniz?

Kaynak:
Hemen deniyorum.

@ADIWN

HD Graphics Sürücüsü güncel olacak ki, listede onu göremedim.
1721138367652.webp

Sol tarafta yer alan "Devices and drivers" bölümünden grafik sürücüsüne bakabilir misiniz? Olmadı oradan sürücüyü bulup tekrar indirip kurun.

Bu sorunun çözümünü paylaştıktan 1-2 ay kadar sonra sorun tekrar aynı şekilde ortaya çıktı ve yeni sürücüyü indirerek sorunu çözdük.

Recep Bey'in dediği doğru, orada olmaması güncel olduğu anlamına gelmez ya da gelmeyebilir.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt