EA FC 24 giriş ekranında çöküyor

Makaleler
1
Herkese merhaba.

Aşağıya eklediğim splash ekranından sonra oyun hiçbir hata kodu vermeden çöküyor. Olay Görüntüleyicisi'ne baktım, maalesef ki orada da işlenmiş bir günlük yoktu. Dolayısıyla ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim, ancak işe yaramadı.

1721136230300.webp

Yardımcı olabilirseniz harika olur, teşekkürler.

• Windows 10 LTSC 21H2
  • i5-9300H
  • 1660 Ti
  • 16 GB RAM
  • 2 TB 970 EVO Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de konu ile alakasız ancak bir öneri vermek istiyorum. FIFA 23'te çözmüştü sorunu. Secure Boot açın. Bende hata veriyordu. Hata Secure Boot'u açın diyordu. Yaptım ve oldu.
Çözülürse saçma olur, zira formattan önce Secure Boot kapalıyken oynayabiliyordum, yine de deneyeyim bir.

Hoş, BF 2042'de ekran alıntısı aracına bile izin vermeyen EA Anti-Cheat'in buna izin vermesini beklemek hataydı. 😑

Bu videoda bulunan "CFG" ayarını kapatın ve sonra PC'yi yeniden başlatıp, dener misiniz?

2:40'dan sonrasında çözüm başlıyor.

EA forumlarında da sorunun bu yolla çözüldüğünü söylemişler.

Not:

EA, bir tane adamakıllı iş yapsın dişimi kıracağım, anti-cheat'i ayrı dert, oyunlarının sorunları ayrı bir dert. 😒

Hoş BF 2042'de ekran alıntısı aracına bile izin vermeyen EA Anti-Cheat'in buna izin vermesini beklemek hataydı. 😑

Bu videoda bulunan "CFG" ayarını kapatın ve sonra PC'yi yeniden başlatıp, dener misiniz?

EA forumlarında da sorunun bu yolla çözüldüğünü söylemişler.

Not:

EA, bir tane adamakıllı iş yapsın dişimi kıracağım, anti-cheat'i ayrı dert, oyunlarının sorunları ayrı bir dert. 😒

Bu yüzden mümkünse EA yapımı oyunlar almayın. Ve arkadaşlarınıza da aldırtmayın.

Secure Boot'u açınca EFI'la ilgili 1-2 sorun yaşadım ondan yoktum, kusura bakmayın.
Şimdi Secure Boot'u açtım.

1721141599093.webp

Bu yüzden mümkünse EA yapımı oyunlar almayın. Ve arkadaşlarınıza da aldırtmayın.
EA FC 24 kalitesinde bir alternatif çıkarsa neden alalım, değil mi? Bir de bu oyun baya bir indirime girince almıştım, Steam'den 400₺'ye mâl olmuştu; günümüz Türkiye'sinde güzel bir fiyat bence.

EA'den ben de nefret ediyorum, ama adamlar tekel.
Hoş, BF 2042'de ekran alıntısı aracına bile izin vermeyen EA Anti-Cheat'in buna izin vermesini beklemek hataydı. 😑

2:40'dan sonrasında çözüm başlıyor.😒
Windows Defender bende kökten kapalı ama bir deneyeyim bunu da.

-------------------
Şimdi Windows Defender'ı geri açtım, ardından uygulamadan CFG'yi kapattım. Yine olmadı.
1721141967475.webp

1721141980687.webp

Son düzenleme:
Secure Boot'u açınca EFI'la ilgili 1-2 sorun yaşadım ondan yoktum, kusura bakmayın.
Şimdi Secure Boot'u açtım.

Eki Görüntüle 66234

EA FC 24 kalitesinde bir alternatif çıkarsa neden alalım, değil mi? Bir de bu oyun baya bir indirime girince almıştım, Steam'den 400₺'ye mâl olmuştu; günümüz Türkiye'sinde güzel bir fiyat bence.

EA'den ben de nefret ediyorum, ama adamlar tekel.

Windows Defender bende kökten kapalı ama bir deneyeyim bunu da.

-------------------
Şimdi Windows Defender'ı geri açtım, ardından uygulamadan CFG'yi kapattım. Yine olmadı.
Eki Görüntüle 66238
Eki Görüntüle 66239
PC'yi yeniden başlatıp, öyle denediniz demi?

Oyunu harici ekran kartına zorlamak da vardı videoda, aslında mantıklı gibi. Denemekten zarar gelmez.
EA'nın forumunda gördüğüm çözümler:

• Oyunu Steam'in Steam dışı oyun ekle bölümünden çözen var.
  • Öncesinde konuştuğumuz yöntemlerle çözen var.
  • XMP'yi kapatıp, frekansları auto'ya alarak çözen var.
  • Oyunun kurulu olduğu yerden başka yere taşıyarak çözen var. C'deyse D'ye yüklemiş öyle çözmüş.
Recep Bey'in bir videosunu buldum, belki bu çözüm işe yarayabilir.

EA forumunun 293'ncü sayfasında bir çözüm buldum:

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt