zarardankar

Çalışkan
Bu ayın 10'unda Güngören'de bir eczaneden Wellbutrin XL ilacımı aldım. 11'i sabahından beri her sabah bir tablet içiyorum. İlacın kutusunda 30 tablet olduğu yazmasına ve doktorumun da ilacın 30 tablet olduğunu söylemesine rağmen kutuda 5 adet kaldı. Yani kutuda toplam 18 tablet var mış. İlacın 60 lirasında değilim. Bana kutusu açılmış ilaç sattılar ya da artık nasıl bir şey olduysa bilmiyorum ve bu basit bir karışıklık değil. Söz konusu etkili bir antidepresan ve 13 gündür kullanıyorum. Ne yapmam lazım?

Bu ayın 10'unda Güngören'de bir eczaneden wellbutrin XL ilacımı aldım. 11'i sabahından beri her sabah bir tablet içiyorum. İlacın kutusunda 30 tablet olduğu yazmasına ve doktorumun da ilacın 30 tablet olduğunu söylemesine rağmen kutuda 5 adet kaldı. Yani kutuda toplam 18 tablet var mış. İlacın 60 lirasında değilim. Bana kutusu açılmış ilaç sattılar ya da artık nasıl bir şey olduysa bilmiyorum ve bu basit bir karışıklık değil. Söz konusu etkili bir antidepresan ve 13 gündür kullanıyorum. Ne yapmam lazım?

Bana da kutusu açılmış Parol vermişlerdi, gidip sorduğumda "ha başım ağrıyordu onu kendim için ayırmıştım unuttum" cevabını aldım.
Eczaneye gidip durumu belirtin, bir şey yapmazsa doktorunuza gidip durumu anlatın. Fakat ağır bir antidepresan ise uyuşturucu niyetine sattığınızı düşünüp vermeyebiliriler. Yine de şansınızı deneyin.

Eczaneye gidin, durumu anlatın. Eğer "Yok" derlerse 184 SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi) ile iletişime geçin.