Dextep

Becerikli
Fotoğraflar kaydolmadığı için silmiştim, sonra Microsoft Store'dan "Alıntı ve Taslak" uygulamasını indirdim. Onda da fotoğraflar gelmiyordu printscreende. Onu sildim, ekran alıntısı aracını geri indirdim; fakat ekran alıntısı aracını çalıştırmıyor printscreende. Silerek denedim. Hala printscreen çalışıyordu çalışmaması gerekirken. Bildirim falan da gelmiyor. Windows + printscreen yapınca fotoğraf kaydoluyor ama hiçbir ekran alıntısı programı kurulu değilken. Ekran alıntısı kuruluyken de, ekran alıntısını zaten. Aklıma gelen en basit çözüm SFC/scannow oldu ama bir işe yaramadı.

Nedir bunun çözümü?

Fotoğraflar kaydolmadığı için silmiştim, sonra Microsoft Store'dan "alıntı ve taslak" uygulamasını indirdim. Onda da fotoğraflar gelmiyordu printscreende. Onu sildim, ekran alıntısı aracını geri indirdim; fakat ekran alıntısı aracını çalıştırmıyor printscreende. Silerek denedim. Hala printscreen çalışıyordu çalışmaması gerekirken. Bildirim falan da gelmiyor. Windows + printscreen yapınca fotoğraf kaydoluyor ama hiçbir ekran alıntısı programı kurulu değilken. Ekran alıntısı kuruluyken de, ekran alıntısını zaten. Aklıma gelen en basit çözüm SFC/scannow oldu ama bir işe yaramadı.

Nedir bunun çözümü?

Uninstaller programı ile mi siliyorsun çünkü program artıkları kalmaması gerekiyor.

Hocam alıntı ve taslakğı birde winget ile indirmeyi deneyin

Kod:
winget install 9mz95kl8mr0l

Cmd açın bunu yapıştırın sonra tekrar deneyin.

Olmadı hocam yine kaydolmadı resimlere.
Haa siz printscreen'e basınca Screenshot almasını istiyorsun sanırım o kadar karışık anlatmışsınki 2 3 kere okudum neyse bunu yapan bi yazılım var oda lightshot başka bilmiyorum ama sorunu daha anlaşılabilir izah edersen biraz daha yardım ederim belki?

Hocam alıntı ve taslakğı bir de winget ile indirmeyi deneyin.

Kod:
winget install 9mz95kl8mr0l

CMD açın bunu yapıştırın sonra tekrar deneyin.

Hocam anlamadığım şu, Windows printscreende klasör oluşturuyor kaydediyor. Ama düz printscreende olmuyor. Bir de Windows printscreen yapınca ekran görüntüsü 8 olarak geldi direk. Önceden kaydettiklerimi silmeme rağmen böyle kaydetmesi. Muhtemelen başka bir yerlere kaydetme ihtimali olabilir bilmiyorum.

Hocam anlamadığım şu, Windows printscreende klasör oluşturuyor kaydediyor. Ama düz printscreende olmuyor. Bir de Windows printscreen yapınca ekran görüntüsü 8 olarak geldi direk. Önceden kaydettiklerimi silmeme rağmen böyle kaydetmesi. Muhtemelen başka bir yerlere kaydetme ihtimali olabilir bilmiyorum.
Bi dakka cidden oluyormuş Windows Printscreen. Tamam madem oluyor sşz ne istiyorsunuz?

Bir dakika cidden oluyormuş Windows Printscreen. Tamam madem oluyor sşz ne istiyorsunuz?

Düz printscreende seçerek alıyoruz ya hocam onda fotoğrafın hem pano hem de resimlerde ekran görüntüsüne kaydedilmesini istiyorum. Windows 11 de çalışıyordu. 10'a geçince bozuldu bir anda anlamadım.

Haa siz normal printscreen istiyorsunuz. Alıntı ve Taslağı aç sonra 3 noktaya bas ayarlar de en üstte çıkıcak.
1762631667479.webp