En sevdiğiniz Osmanlı padişahı kimdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3881
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    osmanlı
Herkese merhabalar,

En sevdiğiniz Osmanlı padişahı kimdir ve neden böyle düşünüyorsunuz?

Sizden tek ricam konuda tartışma çıkartmamanızdır. Eğer sevdiğiniz bir padişah yoksa ya da Osmanlı’yı sevmiyorsanız lütfen bunu kendinize saklayın.

Ben kendim başlıyorum.

Benim favori padişahım Sultan IV. Murad Han’dır. Dönemin zorlu şartlarına ve genç yaşına rağmen tahtta kaldığı süre boyunca devleti genel olarak iyi bir şekilde idare etmiş ve bu süre zarfında abisi II. Osman’dan sonra ilk defa ordunun başında sefere çıkmış ve çok uzun bir süre sonra da net bir zafer kazanmıştır. Daha sonrasında tekrardan sefere çıkmış ve daha da büyük bir zafer kazanmıştır.

Döneminde uygulanan bazı sert kurallar her ne kadar acımasız olsa da istediği sonucu almıştır.

Devleti girmiş olduğu bataklıktan bir nebze de olsa kurtarmıştır. Bu kadar genç yaşta ölmese döneminde daha neler oldurdu gerçekten merak ediyorum.
III. Osman (!).

Herkese merhaba,

En sevdiğiniz Osmanlı padişahı kimdir ve neden böyle düşünüyorsunuz?

Sizden tek ricam konuda tartışma çıkartmamanızdır. Eğer sevdiğiniz bir padişah yoksa ya da Osmanlı'yı sevmiyorsanız lütfen bunu kendinize saklayın.

Ben kendim başlıyorum.

Benim favori padişahım Sultan IV. Murad Han'dır. Dönemin zorlu şartlarına ve genç yaşına rağmen tahtta kaldığı süre boyunca devleti genel olarak iyi bir şekilde idare etmiş ve bu süre zarfında abisi II. Osman'dan sonra ilk defa ordunun başında sefere çıkmış ve çok uzun bir süre sonra da net bir zafer kazanmıştır. Daha sonrasında tekrardan sefere çıkmış ve daha da büyük bir zafer kazanmıştır.

Döneminde uygulanan bazı sert kurallar her ne kadar acımasız olsa da istediği sonucu almıştır.

Devleti girmiş olduğu bataklıktan bir nebze de olsa kurtarmıştır. Bu kadar genç yaşta ölmese döneminde daha neler oldurdu gerçekten merak ediyorum.

Fatih'ten başka umurumda değil.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt