sLouk4s

Çalışkan
Merhaba,

Şu an elimde uzun yıllardır kendim kullandığım bir Gigabyte GTX 1070 var. Kısa bir süre önce de sistemimi yeniledim, 5060 Ti 16 GB’lı bir bilgisayar topladım.

GTX 1070’i 2. el olarak satmak istiyorum ama doğal olarak herkes FurMark testi istiyor.

Kart en son test ettiğimde çalışır vaziyetteydi ama bir stres testi uygulamadım.

Eski sistemimden sadece ekran kartı kaldığı için (eski bilgisayarımı ekran kartı hariç bir arkadaşıma verdim, kendi ekran kartıyla kullanıyor) mevcut sistemimdeki 5060 Ti ekran kartını söküp 1070’i FurMark testine koymalı mıyım? Herhangi bir zararı olur mu?

Mevcut sistem:

ASUS B650M-R

7500F

Zotac 5060 Ti 16 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararı olmaz, niye olsun ki 😅 7500F ile direkt GTX 1070 bile kullanabilirsiniz, performans kaybı dışında sorun çıkarmaz. Sadece driverlar için DDU veya nvcleanstall ile temiz kurulum yapmanız gerekebilir.

Merhaba hocam, dediğiniz gibi yaptım temiz kurulumla PC şu an hazır test için fakat videolarda denildiği gibi testi vk moduna alıp başlattığımda test başlıyor fakat siyah ekran olarak. Herhangi bir grafik dönmüyor ekranda. Bilgisayar donmuyor, çökmüyor. ESC'ye bastığımda testten çıkıyorum ve normal kullanım devam edebiliyorum.

GL'de ise böyle bir problem yok. Sebebi ne olabilir?