PossibleTurco
Uzman
- Makaleler
- 6
Konu Başlıkları Gizle
Chromium Legacy
GitHub - blueboxd/chromium-legacy: Latest Chromium (≒Chrome Canary/Stable) for Mac OS X 10.7+
Latest Chromium (≒Chrome Canary/Stable) for Mac OS X 10.7+ - blueboxd/chromium-legacy
Açıklama: Eski sürümlerde modern web deneyimi
Bugün sizlere bir paylaşımda bulunmak istiyorum. Bilindiği üzere macOS sürümleri her sene çıktığı için eski sürümlerin uygulama desteği genellikle 3-4 sene içerisinde büyük ölçüde sekteye uğruyor. Bu özellikle tarayıcılarda yaşanıyor. Misal macOS High Sierra için çıkmış son Chrome sürümü 116. Bu sürüm geçen sene çıkmış bir sürüm. Hala bu tarayıcı ile High Sierra üzerinde internete girilebiliyor ama tabii ki yine de eski bir tarayıcı. Ya da daha eskiye gidelim mesela 10.7 Lion sürümü için çıkmış son tarayıcı sürümlerine bakalım.
Safari deseniz fii tarihinden kalma hiçbir web sitesini açmaz. Firefox deseniz 44 sürümü bayağı eski bir sürüm. Chrome deseniz 8 yıllık bir sürümü var maksimum. Opera ha keza aynı şekil 8 yıldır güncelleme almıyor 10.7 sürümü için. Eee ben bu sürümle hiç mi modern web sitelerine giremeyeceğim peki? Tabii ki hayır. 10.7 ve sonrası sürümler için Chromium Legacy adlı bir Chromium çatalıyla beraber modern web sitelerine sorunsuzca girebiliyorsunuz.
Mac OS X Lion 10.7 tam 13 yıllık bir işletim sistemi. Haliyle yukarıda paylaştığım tabloda ki gibi kendisine çıkmış tarayıcılar da çok eski. Bunların hiçbirisiyle sağlıklı şekilde internete giremeyeceğiniz için en iyi seçenek Chromium Legacy kullanmaktır. Bu tarayıcıyı 10.7 sürümünden itibaren bütün eski macOS sürümlerinde kullanabilirsiniz arkadaşlar. Maalesef Snow Leopard ve daha altı sürümler desteklenmiyor. Bu tarayıcıyı Mojave dahil bütün artık yeni tarayıcı güncellemesi almayan sürümlerde kullanabilirsiniz.