OverallTaken

Uzman
Merhaba dostlar, evimiz 3 katlı ve orta ve 3. katlarda internet çok az çekiyor. 1000/50 internet kullanıyorum ve sağlayıcımız Türk Telekom, onların verdikleri routerı kullanıyoruz. Şimdi ben bu internetin yukarı katlarda çekmesini istiyorum ve yüksek hız istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Ne almalıyım? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turlu cozumler mevcut; kablosuz mesh sistem kurulabilir, kablolu mesh kurulabilir, PowerLine yapilabilir ama tesisatinizin durumuna gore hiz kaybi olacaktir.
Bütçe ve kablo gecirebileceginiz yerler olup olmamasi onemli.

Yukarı katlara kablo geçirip mesh sistem kullanmak veya 2. ( gerekirse 3.) router kurmak mantıklı olabilir.

Tamam onun için konu açarım da 2. Routerı nasıl kuracağım? Keenetic Hero'ya da Hopper düşünüyorum.
Alacağınız router'ı köprü moduna alacaksınız. Eğer biraz gecikme farkı sıkıntı olmaz derseniz mesh sistemi de değerlendirin. Router önerisi konusunda bağlantıyı uzatmak için olacağını belirtmeyi unutmayın.

Tamam onun için konu açarım da 2. routerı nasıl kuracağım? Keenetic Hero'ya da hopper düşünüyorum.

Hopper kullanıyorum. Hero'nun tek farki port sayilari ve SFP girisi. SFP girisini kullanmayacaginizi dusunerek hopper oneririm.
Cekim gucu olagan ustu degil ancak oldukca iyi.
Porta ihtiyaciniz varsa ve bütçe sıkıntı degilse Hero alabilirsiniz.