İnceleme Excalibur G870 hakkında çok fazla yanlış bilgi var

Herkese merhaba, öncelikle bu forumda ilk ve tek olacak orijinal (opsiyonel) ve benzersiz bir konu ile karşınızdayım.
biliyorum bu forumda antipatisi çok bu markanın ama içimden bir seste bu forumu bilinçli bulduğumu söylüyor o yüzden bu konuyu burada açmak istedim ve bu konu benim saatlerimi yedi lütfen emeğe saygı. :(

dog i cant handle this GIF

Sizlerde bildiğiniz gibi bu modelin şaşırtıcı derecede yanlış ve sponsorlu içerikleri YouTube'da bol bol var. Benim de amacım sponsorlu içerikler gibi boş boş cihaz övmek değil aksine 1 yıldan fazla bu modelin kullanıcısı olarak sizlere (aktif bir internet kullanıcısı olmamın da bu durumlarla karşılaşmamın etkisi büyük) bu modelin sahip olduğu çifte standartlara ve maruz kaldığı yanlış durumları göstermek istedim. Cihazı kullandığım süre boyunca, o kadar fazla sayıda mesajlar gördüm ki içlerinde sayısız ve şaşırtıcı miktarda yanlış bilgiler vardı ve gerçekten internetin ne kadar kötü bir yer olduğunu bir kez daha öğrenmiş oldum. Yani metnimi özetlemem gerekirse, gördüğüm bir takım spekülasyonlar karşısında işimi gücümü bıraktım size bu konuyu açma ihtiyacı duydum. Evet nasıl sponsorluk içerikler yanlışsa eleştirilerin de birçoğunda yanlışlık var ve bu bilgileri de sırtlayan sayfaların çoğunluğu şaşıracaksınız ama forumlar :hehehe:. Başlıklara izinlinizle geçelim.

1. "Excalibur G870'in soğutması o kadar dandik ki ısıdan dolayı W tuşu algılamamazlık yapıyor."

Evet, G870'in W tuşuna basmama gibi bir sorunu var ve bu kronik ancak bu ürün bende 0 kutusu açıldığından ve daha ağır oyunlarda test etmeden, kutusundan yeni çıktığı zamanlar dahili içerisinde bile W tuşunu algılamamazlık yapıyordu. Kısaca bu serinin bir kronik sorunu bu belli ama arkadaş öyle bir bilgi yazıyor ki görende sadece ağır oyunlarda bu sorun oluyor sanacak. Şimdi kızacak olacaktır belki bana ya buna mı? Takıldın! Diye ancak sakin olun. Daha konunun devamı var bir de niye bir insanı yanlış bilgilendirelim ki? Yani G870 kullanıcısının doğru bilgi bilmeye hakkı yok mu? Veyahut objektif. Bu seri bas bayağı ısı olmasa bile W tuşunu algılamama yapıyor şimdi kullanıcı bunu oyuna yapıyor diye servise gönderirse ne olacak? Yazık değil mi? Bu serinin kronik problemi bu.🤷‍♂️
bu olayı bile bile ilk sıraya koydum zira 4 5 ay önce yaşandı bu konuşma ve hala unutmadım siz düşünün. Bir de bu mesajlar kendilerini bilgili kişiler diye ifade eden kişiler tarafından gerçekleştirildi asıl ilgi çekici kısımda burası zaten. Ekran görüntüsünü uğraşsam bulurdum ama üşendim, yazan kişi kurtuldu bu sefer. :poop:

2. "malzeme kalitesi çok kötü."

Malzeme kalitesi kötü diyen arkadaşlar galiba her laptopu metal kasa yani alüminyum alışım ile kullandılar, bir kere malzeme kalitesi en azından dış kısım olması gerektiği gibi. Tamam sonuçta giriş seviyesi bir oyuncu laptopu ve herkes giriş seviyesi oyuncu laptopundan metal kasa beklemek zorunda değil hatta metal kasa maliyeti arttıran bir durumsa donanım açısından fiyat performans olması için saçma bile olabilir ama elinizi bir vicdanınıza koyun kaçınız oyun laptopunu metal kasayla kullandı? Herkes zengin benim haberim mi yok? Anakart kalitesini kast edenleri anlıyorum ancak bu tamamen ayrı bir konu dış malzeme kalitesi ile anakartın bir alakası yok. Öyle bir algı var ki, G870'te metal kasa kullanıldığının farkında bile olmayan sayısı epey var.

3. "Casper Excalibur G870 o kadar kötü ve ısınıyor ki RTX 4060 olsa bile alacağınız RTX 4050 global marka laptoplardan daha az performans verecek, o yüzden ucuz ürün satıyorlar."
Evet, geldik en büyük fiyaskoya. Yukarıda incelemekte olduğum vakaya ait cümlemiz yine tanıdığımız yeşil foruma ait bir mesaj, öncelikle o kadar çürütülebilecek bir mesaj ki neresinden varsam şaşırdım. Evet, RTX 4060 laptopların hepsi aynı performansı verecek diye bir şey yok (saat hızları fabrika çıkışı 4060 olsa bile hepsinin farklı oluyor bu da performans farkı yani w değeri kadar önemlidir). Bunu bilgisayar okur yazarlığı olan herkes gibi sizde biliyorsunuz ancak bunu teknik ve gerçek değerlere dayandırmadan yazılan cümleler ile ifade etmek? Yanlış değil mi? Algı değil de ne bu? Şimdi sizlere FurMark testini de paylaşacağım bu test 25 dakikalık bir test. Yani azımsanmayacak bir süre ve 95W bir güç tüketimi var (teste başladığınızda 105.5W yani tavan limitine dayanıyor). Elinizi vicdanınıza bir koyun 90W RTX 4060 nasıl 4050'den düşük performans verecek? Tamam oyunlar da belki throttle vs. yiyecek ama yine 80W ile 90W arası görmeyeceğiniz anlamına gelmiyor bu.

Furmark 25DK GPU test.webp

Not: İşlemci neden 30W güç harcıyor ve 90 derece bilmiyorum.

nedir bu yeşil forumun benden çektiği? :hehehe:

Angry Inside Out GIF by Disney Pixar

4. "RGB klavyesinin ışığı yetersiz ve Casper G870 pahalı 🤑"

Ya arkadaş tamam bir ASUS TUF A15 kadar kaliteli bir sRGB klavyesi yok evet W tuşunu algılamama sorunu da kabul ettik ama ışık altında kullanıyorsunuz sonra sRGB klavyesi yetersiz. Koskoca Lenovo IdeaPad gaming serisine tek renk koymuş eleştiren yok. Casper olduğu zaman durum tabii. :sneaky:
Pahalı olması konusuna gelirsem. Bu laptop özellikle 4060 versiyonu 28K'ya düştüğünü gördük. Şu an ekran kartı stoku olmadığından pahalı eleştirileri haklı olabilir fakat 28k fiyatı varken resmen almak için yoğunluk oluşmuştu bilginize.

G870 klavye foto 2.webp

Laptopun klavyesi pisse mazur görün elim çok terliyor ve laptop 1 yıldır bakıma gitmedi laptop artık beni bakıma götür diye yalvarıyor. :rofl:🤦‍♂️

Dog What GIF by MOODMAN

5. "oyunlarda sürekli drop söz konusu."
Öncelikle içinde 4060 olan bir laptopa sahip olup, laptopu kastırmak bu çağda artık hiç de zor değil. Bir takım kişilerde, 4060 gibi kartları duyduklarında (en azından benim gördüğüm) tüm oyunları Full ayarlarda oynatır algısı oluşuyor. Bu yanlış, RTX 4060 8 GB VRAM'e sahiptir ve günümüzde Full ayarlarda çoğu oyun 8 GB VRAM sınırını aşıyor. Bu yüzden drop yaşama ihtimaliniz inanılmaz yüksek bunun G870 ile bir alakası yok. Örneğin ben Forza Horizon 5 oynuyorum ve Extreme ayarlarda VRAM değerleri bazen 8030 MB görüyor. Yani sınırda ve uyarı alabiliyorum bazen.

Forza 5 vram problem.webp

Diğer problem ise sıcaklığın sınırlara dayanmasından kaynaklanabilir, mesela G870 ile ekran kartınız 86 dereceye çıkabilir. Bu drop yapar mı? Yapar ama FPS sabitleme ile çözülemeyecek bir şey değil. FPS değeriniz çok yüksekse sıcaklığınız sınıra dayansa da MHz kısılmalarını pek hissetmeyebiliyorsunuz. Bakımı zamanında olmayan her laptopta da bu durumlarla karşılaşılabilir. Tabii Casper bir ASUS bir Acer gibi büyük bir firma değil ben bunu kabul ediyorum da hani soğutması kötü diye bu oyun oynayamayacak dereceye geldiği de anlamına her zaman gelmeyebilir. Bir yerden sonra unutmayın ki, cihaz kadar cihazı ne kadar temiz tuttuğunuzda önemli. Ne kadar bilinçli kullanıcı olduğunuz da önemli. Bazı oyunlarda dediğim gibi özellikle RDR 2 gibi hikayeli oyunlarda 60 70 gibi FPS değerlerine sabitleyerek ayarlardan en azından ekran kartı sıcaklıklarınızı önemli ölçüde azaltabilirsiniz. NVIDIA App'te de bu FPS sınırlama ilgili mevcut seçenekler var.

SON

Konuyu okuduğunuz için teşekkürler. Aslında daha fazla başlık ekleyebilirdim ama öyle bir zamanım olmadı. İsterseniz sizde aşağıya yazabilirsiniz eklemek istediklerinizi. Örneğin MUX Switch hakkında büyük bir yanılgı da var. Ondan sonra sRGB oranı ve 3 ms ekran hızına sahip olması ile ilgili bilinmeyen şeylerde var. Bunlara da değinmek isterdim ama ileride nasip olursa...​

Ben daha hiç bir marka yüzünden bilgisayar tamircisine gitmedim. Çocukken Asus laptopum ve benim olmayan Casper seti vardı. Set dediğim monitör klavye vs. takım hepsi dahil de işte. Ben kendim karıştırarak bozuyordum öyle gidiyorduk tamirciye.:hehehe:
Yani Casper değil ben suçluydum. Asus laptopuma gelecek olursak Asus laptopum 10. yılına geldiğinde fan ömrünü doldurdu emekli ettik. Bu sırada HP Omen 15 efsane kasa gibi laptoplarda kullandım kuzenimin tabii, bu arada Asus laptopumda efsanedir dönemi için. Sağlamdır dediğim gibi Casper'ın monitörü de ölümsüz çıktı. Aklımda bunlar kaldı, Asus TUF A15 vardı yakın arkadaşlarımda deli gibi ghosting vardı panelinde mesela, ben rahatsız olmuştum o fark etmemişti. Hani risk aldım evet ama aslında global marka laptop almakta risk fiyat bilgin yoksa. Mağazalarda sırf global marka diye +10K fiyat girenler yok değil.
Önceki mesajımda masaüstü ile ilgili bir şey yazacaktım ama vazgeçmiştim. Casper Masaüstü PC ler hakkında söylediklerinize katılıyorum. Şaşırtıcı derecede uzun ömürlü idiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü ile ilgili bir şey yazacaktım ama vazgeçmiştim. Casper Masaüstü PC ler hakkında söylediklerinize katılıyorum. Şaşırtıcı derecede uzun ömürlü idiler.
Eskisi öyle şu an bozdular eminim. Klavyesi ve faresi de ölümsüzdü o setin içindeki babam bana çok kızdıydı çünkü çocukluk işte kablosunu kopardım. Kablosunu koparmasam fare net hala çalışıyordu nostaljik olurdu hem de...

fare.webp

2024 yılı üretimlerine baktım o kadar bozmuş ki kaliteyi şu an benim yazdığım bu mesajların gazına gelip umarım Casper satışı artmaz diyorum sadece (masaüstü fiyatları gereksi pahalı).

Ben 2004 2009 yıllarında üretilen ürünlerden bahsediyorum yani Türkiye prime days hocam şimdi enflasyondan tüm markalar Türkiye'ye çifte standart uyguluyorlar HP mesela sRGB çakallığı yapıyordu en son laptoplarda. Casper iyi bile dayanmış. :rofl:

Önceki mesajımda masaüstü ile ilgili bir şey yazacaktım ama vazgeçmiştim. Casper Masaüstü PC ler hakkında söylediklerinize katılıyorum. Şaşırtıcı derecede uzun ömürlü idiler.
Klavyesini elime aldım 2007 2008 de üretilen tasarımı korumuşlar ama ürün %60 hafiflemiş plastik kalitesi kötüleşmiş falan gözlerimden yaş geldi görünce anılarım canlandı. 🥲

x5_1193550498w9i.webp

Tabii 2024 yılında siz siz olun uzak durun Casper masaüstü ve faresinden vs. bence. Zaten konu G870.

Konuyu beğenen arkadaşlara teşekkür ederim, nostaljiyi bir daha yaşamama vesile oldunuz. İyi ki varsınız.😉

Son düzenleyen: Moderatör:
@ZCPS21 Reis gel sohbetimize katıl. :rofl:

Konuda hangi kısmı beğenmedim merak ettim de. Ya da direkt Casper görüp forumda beğenmedim tuşuna basan bir kitle de mi var ? Merak ediyorum doğrusu.
Eleştiri güzel olmuş, ona yorumum yok, sevmiyorum sadece, bir şeyi sevmek kadar sevmemek için de nedene gerek yok bilirsiniz. 😀

Yine de markanın ürününü önermeye ve satın alma işine riskli olarak bakıyorum.

Zamanında @E6500 işlemci bulunduran makine almıştım, Casper full set. Çevre ekipmanı, kasa vs... Bozulmadan iyi dayandı ama bozulunca da yetkili teknik servisten çektim.
Markaya bir dâhâ bulaşmam.

Eleştiri güzel olmuş, ona yorumum yok, sevmiyorum sadece, bir şeyi sevmek kadar sevmemek için de nedene gerek yok bilirsiniz. 😀

Zamanında @E6500 işlemci bulunduran makine almıştım, Casper full set. Çevre ekipmanı, kasa vs... Bozulmadan iyi dayandı ama bozulunca da yetkili teknik servisten çektim.
Anlıyorum hocam, sevmeyen olacaktır illa normal bir durum. Fikrinizi almak istedim sadece yanıtınız için teşekkürler.:thumbsup:

Eleştiri hakkındaki güzel sözleriniz için de ayrıca geçerli bu teşekkür.😁

Zamanında @E6500 işlemci bulunduran makine almıştım, Casper Full set. Çevre ekipmanı, kasa vs... Bozulmadan iyi dayandı ama bozulunca da yetkili teknik servisten çektim.

Benim yaptığım konu yanlış düşüncelerin yanında biraz eleştirenleri eleştirmek oldu. O yüzden mesajınız sevindirdi. Ama dediğim gibi Casper herhangi bir parça üretmiyor, Casper'ın ben ilk defa laptopuna sahip oldum ancak 2010 yıllarına ait serilerini bilirim. Toshiba ile aynı kasayı kullanıyorlardı ve dayanıklıydılar. Yine de fikrinize saygı duyuyorum problem yok.

Casper hakkındaki ön yargının ana sebebi olan videoyu buldum. YouTube algoritması bu konu sayesinde önüme attı videoyu.
Dediğim gibi bu videoya inanıp Casper hep kötü ve bozuluyor diye inananlar varsa elimde satılık köprü var adamlar 2000'lerin başlarından beridir bilgisayar ve klavye vs. satıyorlar. Kötü modelleri de olmuştur elbette mesela videodaki monitör çok Allah'a emanet duruyor standı ama Casper 910W modelini kullanmıştım monitör ölümsüz cihaz çıktı.

Güncelleme: Konuyu açtıktan sonra kolları sıvayıp laptopu bakıma götürdüm. Bakıma götürmemin sebebi 1 yıldır temizliğinin yapılmamış olmasıydı ve fanda tozlar görünüyor olmasıydı. Casper ücretsiz bakım yapmasına rağmen Casper'a güvenmeyip güvendiğim bir bilgisayarcıda yaptırdım cihazı bu arada. Yaptırdıktan sonra cihazda 10 derece sıcaklık düşüşü yaşandı. Furmark testte 86 derecelerde çalışan ve temperature limit yiyen cihaz artık 79 80 derecelere sabitliyor kendini. Biglisayarcı i5 12450H'ın gereksiz w çektiğini söyledi bana oyunlarda veya boşta. Bende throttle stop uygulaması ile işlemcinin maksimum w değerini 35W olarak değiştirdim arada 39W görüyorum ama 35'i geçmiyoruz genelde. Son durumda Control oyununu test ettim. DLSS kalite+ Full ayarlar + RTX açık + 1080p çözünürlükte 120 ile 100 fps arası aldım çok nadir 90 fpslere düşüş gördüm. Bu esnada 10 15 dakika oynadıktan sonra F5'e basarak MSI Afterburner'a baktım ekran kartım 81 ile 79 derece arası gel git yapıyordu 90W ile 102W arası bir çekişi vardı. İşlemcimde 80 ile 90 derece arası genellikle 82 derece bir sıcaklığa sahipti.

Son düzenleme:
Anlıyorum hocam, sevmeyen olacaktır illa normal bir durum. Fikrinizi almak istedim sadece yanıtınız için teşekkürler.:thumbsup:

Eleştiri hakkındaki güzel sözleriniz için de ayrıca geçerli bu teşekkür.😁

Benim yaptığım konu yanlış düşüncelerin yanında biraz eleştirenleri eleştirmek oldu. O yüzden mesajınız sevindirdi. Ama dediğim gibi Casper herhangi bir parça üretmiyor, Casper'ın ben ilk defa laptopuna sahip oldum ancak 2010 yıllarına ait serilerini bilirim. Toshiba ile aynı kasayı kullanıyorlardı ve dayanıklıydılar. Yine de fikrinize saygı duyuyorum problem yok.

Casper hakkındaki ön yargının ana sebebi olan videoyu buldum. YouTube algoritması bu konu sayesinde önüme attı videoyu.
Dediğim gibi bu videoya inanıp Casper hep kötü ve bozuluyor diye inananlar varsa elimde satılık köprü var adamlar 2000'lerin başlarından beridir bilgisayar ve klavye vs. satıyorlar. Kötü modelleri de olmuştur elbette mesela videodaki monitör çok Allah'a emanet duruyor standı ama Casper 910W modelini kullanmıştım monitör ölümsüz cihaz çıktı.

güncelleme: konuyu açtıktan sonra kolları sıvayıp laptopu bakıma götürdüm. Bakıma götürmemin sebebi 1 yıldır temizliğinin yapılmamış olmasıydı ve fanda tozlar görünüyor olmasıydı. Casper ücretsiz bakım yapmasına rağmen Casper'a güvenmeyip güvendiğim bir bilgisayarcıda yaptırdım cihazı bu arada. Yaptırdıktan sonra cihazda 10 derece sıcaklık düşüşü yaşandı. FurMark testte 86 derecelerde çalışan ve temperature limit yiyen cihaz artık 79 80 derecelere sabitliyor kendini. Biglisayarcı i5 12450H'ın gereksiz W çektiğini söyledi bana oyunlarda veya boşta. Bende throttle stop uygulaması ile işlemcinin maksimum W değerini 35W olarak değiştirdim arada 39W görüyorum ama 35'i geçmiyoruz genelde. Son durumda Control oyununu test ettim. DLSS kalite+ Full ayarlar + RTX açık + 1080p çözünürlükte 120 ile 100 FPS arası aldım çok nadir 90 FPS'lere düşüş gördüm. Bu esnada 10 15 dakika oynadıktan sonra F5'e basarak MSI Afterburner'a baktım ekran kartım 81 ile 79 derece arası gel git yapıyordu 90W ile 102W arası bir çekişi vardı. İşlemcimde 80 ile 90 derece arası genellikle 82 derece bir sıcaklığa sahipti.

Casper hakkındaki "ön yargı" diye adlandırılan durum yeni bir şey değil marka kurulduğu günden beridir olan bir durum. Marka eskiden farklı markaların kasalarını veya diğer ekipmanlarını artık lisans altında marka basıp piyasaya sürüyorlardı. Akabinde 2018 gibi sonrası milli üretim algısının peşinden gidip daha adam akıllı test veya kullanım testi yapmadan ürünleri piyasaya sundular örneğin G900 faciası buna en büyük örnek olacaktır keza videodaki monitörde aynı şekilde. Evet iyi ürünleri var fakat diğer markalara oranla bu oran çok düşük ve eski üretim ürünler. Geçmişe takılı kalmak yerine geleceğe bakmak lazım zira yeni nesil ürünlerdeki genel hava hala olumsuz. Sizinle yazılım konusunda konuşmuştuk sanırım. Casper markasının cny ve daha sonrasında Nirvana serisinden laptoplar kullandım iyiydiler fakat yeni nesil ürünleri için aynı şey halen geçerli değil mahalesef. G870 özelinde henüz şahsi olarak kullanmadım testlere bakacak olursam nispeten diğer serilere göre önde konumlanıyor. G920 modelini çıkardılar bakalım o model nasıl bir performans gösterecek. Ek olarak ileride PTM(işlemciye uygulanabilen termal pad) yapmayı düşünebilirsiniz performans açısından cihaz rahat edecektir.

Casper hakkındaki "ön yargı" diye adlandırılan durum yeni bir şey değil marka kurulduğu günden beridir olan bir durum. Marka eskiden farklı markaların kasalarını veya diğer ekipmanlarını artık lisans altında marka basıp piyasaya sürüyorlardı.
Casper Türkiye içinde bulunan en eski markalardan bunu hepimiz biliyoruz. Evet, kalitesiz ürünler üretiyor, fason ürünleri var. Kasaya etiket basıyor vs. ama eski Türkiye'de bulunan bilinçli kullanıcı sayısı, forum üyesi sayısı, internet kullanıcı sayısı çok farklıydı. Ben bile çok fazla eskiden internet kullanan biri olarak forum üyeliğim yoktu gibi bir şey varsa da misafirimdir. Yani dediğin doğru olsa bile eski Türkiye'de zaten bilgisayarın azlığından her dönem için aynı bilgiyi kullanamayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim ki ben eski Casper'ın çok sağlam ürünler piyasaya sürdüğünü düşünüyorum kendi üretmemiş olsa bile.
. Akabinde 2018 gibi sonrası milli üretim algısının peşinden gidip daha adam akıllı test veya kullanım testi yapmadan ürünleri piyasaya sundular örneğin G900 faciası buna en büyük örnek olacaktır keza videodaki monitörde aynı şekilde.
G900 faciası diye bir şey duymadım ama hani eski bir seri G900 benim o dönemlerde ofis laptopum vardı global marka onunla mutluydum yani hiç ilgilenmedim ben. Fikrim ve bilgim yok G900 hakkında ne söylesem yalan olur. Güncel monitörlerini sevmiyorum eski olan linkte verdiğim ürünü kullandım çok uzun süre dayandı.
Sizinle yazılım konusunda konuşmuştuk sanırım.
Unuttum ben onu ama çok fazla kişiyle konuştum ben sizden sonra.
. Evet iyi ürünleri var fakat diğer markalara oranla bu oran çok düşük ve eski üretim ürünler.
Doğrudur ama günümüzde neyin kalitesi düşmedi ki ? Lenovo bile bence nasibini aldı günümüzde. Ben yeni ürünlerinde Casper'ın zaten büyük kalite düşüşü gördüm.
Geçmişe takılı kalmak yerine geleceğe bakmak lazım zira yeni nesil ürünlerdeki genel hava hala olumsuz. -
Hocam ben kendi deneyimimi anlattım geçmişe takılmasına gerek yok zaten bu konuya gelen birinin G870 günceldir. Nostaljik kısım ekstra onu okumak istemeyeni zorlamam ama deneyim yazısı okumak isteyen bir kişi güncellik ararsa bence yanlış konularda geziyor demektir deneyim olmadan bir marka hakkında yorum yapılmamalıdır. Deneyim yoksa o kişinin yorumunu samimi bulmam, deneyimin olduğu yerde de eski yeni olmaz. Benim için her deneyim önemli.
genel hava hala olumsuz. Sizinle yazılım konusunda konuşmuştuk sanırım.
Hiç sorma bu arada, bu sıkıntılı bir durum. Recep abinin zaten Casper'ı sevmediğini biliyorum. Haliyle genel havayı bırakın ben memnun olduğum bir cihazı bile öneremedim. Bu yüzden de üyeliğimi donduracağım. (7 Ağustos tarihinde dondurabiliyormuşum.)
Casper markasının cny ve daha sonrasında Nirvana serisinden laptoplar kullandım iyiydiler fakat yeni nesil ürünleri için aynı şey halen geçerli değil mahalesef. G870 özelinde henüz şahsi olarak kullanmadım testlere bakacak olursam nispeten diğer serilere göre önde konumlanıyor. G920 modelini çıkardılar bakalım o model nasıl bir performans gösterecek. Ek olarak ileride PTM(işlemciye uygulanabilen termal pad) yapmayı düşünebilirsiniz performans açısından cihaz rahat edecektir.
Buradaki tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Deneyimin iyisi kötüsü olmaz demişler. 😀

Son düzenleme:
Hocam bu laptop alınır mı sizce? Fan sesinden ve kasa kalitesinden endişeliyim biraz, olmazsa aynı fiyata 4060'lı MSI Pulse 16 mı alsam diye düşünüyorum @Senerrr

Cihaztv'den geldin muhtemelen. 5060 hakkında bir fikrim yok, 4060 olarak en çok önerilen MSI Pulse zaten forumda, gereksiz fanboyluk yapmaya gerek yok. Ben 4060 olarak G870'ten memnunum ama 5060 modeli çok yeni kronik sorunu vs. çıkarsa üzülürüm. G870 almak için Cihaztv'nin incelemesini bekleyin o beğenirse öneririm yoksa MSI Pulse. 5060'a göre fiyatı iyi diyorlar o yüzden cihaztv 2 3 günce inceler merak etmeyin çok beklemezsiniz.

Cihaztv'den geldin muhtemelen. 5060 hakkında bir fikrim yok, 4060 olarak en çok önerilen MSI Pulse zaten forumda, gereksiz fanboyluk yapmaya gerek yok. Ben 4060 olarak G870'ten memnunum ama 5060 modeli çok yeni kronik sorunu vs. çıkarsa üzülürüm. G870 almak için Cihaztv'nin incelemesini bekleyin o beğenirse öneririm yoksa MSI Pulse. 5060'a göre fiyatı iyi diyorlar o yüzden cihaztv 2 3 günce inceler merak etmeyin çok beklemezsiniz.
Valla fiyatı görünce direkt yapıştırdım ben üst seviye bir laptop olmadığını bilerek aldım zaten.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt