Rainbow six konusunda bir şey diyemem pek tarzım değil ama Final Fantasy 15'e seriyi çok sevmeme rağmen zamanında ısınamamıştım. Oynamadıysan Batman Arkham üçlemesi epic games'de çok ucuz şu an, onu alabilirsin ilgini çekiyorsa.

Rainbow Six konusunda bir şey diyemem pek tarzım değil ama Final Fantasy 15'e seriyi çok sevmeme rağmen zamanında ısınamamıştım. Oynamadıysan Batman Arkham üçlemesi Epic Games'de çok ucuz şu an, onu alabilirsin ilgini çekiyorsa.

Hiç FF oyunu oynamadım, Batman oyunları Steam'de var.

Hiç FF oyunu oynamadım, Batman oyunları Steam'de var.
Final Fantasy 15'e seriyi çok sevmeme rağmen zamanında ısınamamıştım.
Hocam ben Oyunu ilk çıktığında ps4'te oynamıştım sonradan çıkan PC sürümü çok daha iyiydi. ARPG türünü seviyorsanız FF15 sizi tatmin edecektir. Başta ilk çıkan ps4 sürümü aklıma geldi bir anda o yüzden karıştırdım.

Bence alınır ama herekse hitap etmez onu da söyleyeyim.

Final Fantasy XV, Rainbow Six, Bf 2042.
Bf oynarım ama diğerlerinden emin değilim oynar miyim oynamaz miyim, sizce ne yapayım?
Final Fantasy XV: 68TL
Rainbow Six: 45TL
Battlefield 2042: 89TL
Rainbow Six almalısın. Battlefield 2042'yi pek beğenmemişler orta bir şey. Final Fantasty XV beğenilmiş. Ama halihazırda Steam'de demo sürümü var. Demo sürümünü indirip bir deneyin derim. Beğenirseniz alırsınız.
Screenshot_2024-03-15-08-29-57-799.webp

Rainbow Six: Siege al ama aldıktan sonra biraz gir bak ve birkaç maç at. Sarmazsa iade et. R6 direkt atlayıp oynayabileceğin bir oyun değil, doğru düzgün birkaç operatör ve map kavramak bile 100 saatini alabiliyor.

Hocam ben Oyunu ilk çıktığında ps4'te oynamıştım sonradan çıkan PC sürümü çok daha iyiydi. ARPG türünü seviyorsanız FF15 sizi tatmin edecektir. Başta ilk çıkan ps4 sürümü aklıma geldi bir anda o yüzden karıştırdım.

Bence alınır ama herekse hitap etmez onu da söyleyeyim.
Oyunun kısa özetini söyler misiniz, nasıl bir oyun genel olarak, amacımız ne?

Oyunun kısa özetini söyler misiniz, nasıl bir oyun genel olarak, amacımız ne?

Kimse bir şey yazmamış madem ben de ara vermişken yazayım.

Final Fantasy 15, benim gibi serinin sıkı hayranları için geliştirilme sürecinin aceleye getirilmesi, evrenin defalarca kez çöpe atılıp baştan yaratılması, bomboş açık dünyası, koridorlardan ibaret olan dungeon yapısı, oyunun ikinci yarısının ilk yarının açık dünyasından tamamen kopup adeta FF13 gibi lineer koştuğunuz bir oyuna dönmesi, senaryodan ek materyallere başvurmadığınız sürece hiçbir şey anlaşılmaması, boş yan görevleri, summon sisteminin çalışma mantığının rezilliği, oyunda çok önemli olan karakterlerin ekran sürelerinin bir elin parmağını geçmemesi... gibi sebeplerden ötürü tam bir hayal kırıklığıdır.

Sonrasında Royal Edition yani sizin alacağınız Windows Edition ile toparlamaya çalışsa da oyunun temelleri sağlam atılmadığı için pek bir işe yaramadı. Oyunun hiç mi iyi yanı yok?

FF'de benim önem verdiğim iki şey vardır, birisi müzikleri diğeri de karakterleri. Senaryoyu bir yere kadar arkaplana atabilirim ama müzik ve karakterlerden asla taviz veremem. Müzik konusunda hayal kırıklığı yaşatmadı, her ne konuda yaşatırsa yaşatsın müzikleri konusunda yaratmadı. Tek şikayetçi olduğum konu enstrüman çeşitliliğinin azlığı. Ancak çello, piyano, keman gibi enstrümanları özellikle seviyorsanız, orkestralar da hoşunuza gidiyorsa kulaklarınız hazzın doruklarına ulaşacak onu söyleyeyim. O açıdan bayılıyorum.

İkinci olarak karakterler... Ben bu oyunu Ignis için oynadım. Spoiler vermeyeceğim, MVP. Başka bir şey demiyorum. Diğer karakterlerin ruhsuzluklarını Ignis tek başına kapatabildi. Senaryoya olan etkisi, Noctis ile olan ilişkisi, bilge kişiliği ile asla kendinden ve inandığı şeyden taviz vermeyen sadık, güvenilir bir hayat arkadaşı düşünün. Ignis işte o. Çamaşırlarınızı yıkar, bulaşığınızı yıkar, arabanızı sürer, yemeğinizi yapar, donunuzu değiştirir, sizin için ölür, dirilir, uyur uyanır...

Bir de Gentiana... Of. Yedim.

Neyse oyundaki diğer iyi şeyler: Çok eğlenceli combat mekaniği ve güçlü hit feedback'i. Animasyonlar çok çok başarılı, o akıcılıkları sağ olsun combat'ı çok daha dinamik hissettiriyor. Grup comboları, Link strikes, Armiger mekaniği ve Armiger Unleashed, ne kadar çağırma mantığı berbat da olsa summonların havalılığı, Warp Strike ki kendisi tek başına haz doygunluğu.

Combat, karakterler ve müzikler dedik. Bunlar tamam. Başka hmm... Finali. Oyunun senaryosu her ne kadar kocaman boşluklarla dolu da olsa, finali çok vurucu çok.

Elbette Chocobolar, onlar olmazsa olmaz. Binip dağ bayır gezebilirsiniz, arabadan çok daha iyi. Araba mekaniği rezil bu arada. Manuel falan sürmeye kalkmayın, bırakın Ignis götürsün hiç uğraşmaya değmez. Windows Edition ile törpülediler biraz ama nafile, olmuyor.

Combat mekaniği ile alakalı kötü bir şey ise, tam potansiyeline ulaşabilmek için oyundaki yan içerikleri kayda değer bir oranda yapmanız gerekililiği. Ve üzgünüm ki çok sıkıcılar. Neyse ki tam potansiyeline ulaşmamış hali de başarılı ki durumu kurtarıyor.

Balık tutma görevlerini atlayın, çöp.

Prompto fotoğraf çekecek, ilk Cindy'i çekecek o malum fotoğrafı... Neyse anlayan anlamıştır oynayanlar bilir.

Araba görevlerini tamamen yapınca arabanız uçabiliyor. Eğlenceli değil, çünkü çok kült bir sürüşü var. Aşırı kısıtlanmış hissediyorsunuz. Araba araba olarak kalsın, uğraşmayın.

Ben ruh hastası gibi oyunu %100 tamamladım. Yapmadığım hiçbir şey kalmadı ama bu yazının tamamı bir FF fanından geliyor onu unutmayın. İlk kez oynayacak oyuncular için yapmanız gereken ilk şey, Kingsglaive FF15 filmini izlemek. O filmi izlemeden sakın oyuna başlamayın. Hiçbir şey anlamazsınız, ciddi söylüyorum.

Onun dışında ekleme yapacak epey şey var ama şimdilik duralım. Bu üçlü arasından FF15 öneririm, o fiyata epey iyi. İlk kez oynayacaksanız seriye giriş için ideal bir FF oyunu ama en ideali mi? Bence değil.

Özetle amaç ortada bir evren var, hikaye var. Hikayede ilerleyip sona ulaşmak, yolculukta birsürü şeye tanık olmak. JRPG kısacası.