Fizik dersi ezber gerektiren bir ders mi?

TYT fizikte zor pek konu yok. Aynalar biraz zordur sadece. Fizikte formülleri bileceksiniz ve o formülleri kullanmayı bileceksiniz. Gerisi basit kıyaslamalara kalıyor.

TYT fizikte zor pek konu yok. Aynalar biraz zordur sadece. Fizikte formülleri bileceksiniz ve o formülleri kullanmayı bileceksiniz. Gerisi basit kıyaslamalara kalıyor.

Hocam zorluktan değil de, ben oturup ezber yapan bir adam değilim pek. Formülü al, soru çöz benlik. Neyse yapacak bir şey yok, ezberleyeceğim.

AYT biyoloji kadar ezber bir ders görmedim. Sayısal seçmeden önce hoca özellikle biyoloji hocası tıp kadar ağır derdi ciddiye almazdım, bir gördüm nevrim döndü. Ama ezber olmayan ders yok neredeyse hayatında kullanmadığın bir konuysa benden söylemesi...

Hani hayvanlarla ilgili olsam, habitatı sevsem, ne bileyim çiftçi kasap vs. olsa yakınım kurban kessem vs. bir şekil daha kolaylaşacak anlamam ama aklıma da ezber denince işte bu yüzden biyolojiden sonra fizik gelir. Fizikte formül çoktur ama asla ezberleyecek yöntem geliştiremem.

AYT fiziğe geldiğin zaman görüşürüz. AYT fizikte hem formülleri ezberlemen, hem de ezberlediğin şeyleri başka formüllere çevirmeyi ezberlemen gerekecek.
Bizim hoca bir formülün açıklamasını yapıyodu. Açıklama öyle sözel değil formülün formülünü yazıyodu en sonunda formülü buluyodu.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt