Herkese merhaba,
2. el Fujitsu fi-6130 model tarayıcı aldım. Tarayıcının sürücüsünü zar zor internetten buldum. Kendi eski uygulaması ScandAllPro ise çağ dışı bir program, çok eski, işlevsiz ve Türkçe değil. Fujitsu'nun güncel tarayıcılar için PaperStream Capture ve ClickScan uygulamsını ne yaptıysam çalıştıramadım. Tarayıcıyı bir tülü görmüyor. NAPS2 denedim ama çok yavaş çalışıyor ve işlevi az. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
Fujitsu FI-6130 tarayıcı ile yaşadığınız sorunları çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Sürücü ve Yazılım Güncellemeleri:
- Fujitsu'nun resmi web sitesine gidin ve FI-6130 modeline uygun en güncel sürücü ve yazılımı indirin.
- İlgili sürücüleri ve yazılımı bilgisayarınıza yükleyin ve yükleme sırasında "gelişmiş" veya "özel yükleme" seçeneklerini seçin.
2.
Tarayıcıyı Doğru Bağlantı Yapın:
- Tarayıcınızın bilgisayara düzgün bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. USB kablosunu kontrol edin veya farklı bir USB portu deneyin.
- Tarayıcının enerji kaynağına ve açık olduğuna emin olun.
3.
Yazılım Ayarları:
- PaperStream Capture veya ClickScan yazılımını açın ve tarayıcı ayarlarını kontrol edin. Tarayıcının listesini görebiliyor musunuz? Eğer yoksa, yazılımın tarayıcıyı algılamadığını gösterir.
- Tarayıcıyı kaydedilmiş ayarlardan manuel olarak eklemeyi deneyin.
4.
Cihaz Yöneticisini Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızda "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Tarayıcılar" altında Fujitsu FI-6130’yu arayın. Eğer burada görünmüyorsa veya hata işareti varsa, sürücüyü kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.
5.
Uyumluluk Modu:
- PaperStream Capture veya ClickScan uygulamasına sağ tıklayın, "Özellikler"e gidin ve "Uyumluluk" sekmesinden bir önceki Windows sürümü ile çalışması için ayarlar yapmayı deneyin.
6.
Alternatif Yazılımlar:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, farklı bir tarayıcı yazılımı denemeyi düşünün. Örneğin, VueScan gibi üçüncü parti yazılımlar genellikle Fujitsu tarayıcıları ile uyumlu çalışabilir.
7.
Destek Hattı:
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, Fujitsu müşteri destek hattını arayarak yardım isteyebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Başarılar!