Bütçe
Bütçe sıkıntısı yok.
Bende ML240L V2 kullanıyorum ve bu kadar sesli bir soğutma görmedim. Ama sırf bunun için Atmos'u harcayamayız. Çünkü Atmos CM'nin son zamanlarda yaptığı en iyi ürün. Kullanıcı deneyimleri mükemmel, piyasadaki en baba soğutucuları sıraya diziyor. 7K'ya daha ne olsun. Burada yine aynı meseleye geliyoruz. Her markanın kötü ürünleri de vardır, iyi ürünleri de. Marka bazından değerlendirmemek lazım.

Bütçe sınırı yokmuş :)
O zaman seçenek sayıyorum alta:
  • Deepcool Quadstellar
  • O11D XL Evo
  • Enthoo Pro 2
  • NV9
  • Torrent
  • P600S
  • Obsidian 1000D
Hocam en çok beğendiklerim Obsidian 1000D ve 011D XL Evo oldu.
Keşke Obsidian 1000D yi atmasaydın, aşık oldum kasaya :rofl: :rofl:

Hocam benim merak ettiğim bu fan kontrolcüyü vb kullanmak zorunda mıyız ? Şöyle ki ben mesela şu an direk radyatörün üstündeki fanları, kasamın önündeki fanları vb hepsini toplayıp anakarttaki jrgb slotuna taktım. Mystic Light ile bir kere ayarları yapıp lanet programı sildim. :rofl:

Ek olarak XL Evo'nun hava akışında bir problem olur mu sizce ?

Obsidian 1000D alacakmışım gibi duruyor, kargocu sövmese bari. :rofl:

''Çok'' geri kalır bir yanı yok dedim. Zaten 3'ü de en üst seviye soğutuculardan. GN'nin o meşhur testinde Nucleus ve Atmos modelleri yok. Bunun hakkında reddit'te de konular ve yorumlar var zaten. O testte yeni çıkan yüksek performanslı çoğu soğutucu yok gibi gibi.

Ayrıca ML240 yüzünden Atmos'u kötüleme girişimi ne kadar mantıklı o da tartışılır.
Lian Li Galahad 2 Performance ve Corsair iCUE H170i Elite LCD XT hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en çok beğendiklerim Obsidian 1000D ve 011D XL Evo oldu.
Keşke Obsidian 1000D yi atmasaydın, aşık oldum kasaya :rofl: :rofl:

Hocam benim merak ettiğim bu fan kontrolcüyü vb kullanmak zorunda mıyız ? Şöyle ki ben mesela şu an direk radyatörün üstündeki fanları, kasamın önündeki fanları vb hepsini toplayıp anakarttaki jrgb slotuna taktım. Mystic Light ile bir kere ayarları yapıp lanet programı sildim. :rofl:

Ek olarak XL Evo'nun hava akışında bir problem olur mu sizce ?

Obsidian 1000D alacakmışım gibi duruyor, kargocu sövmese bari. :rofl:

Lian Li Galahad 2 Performance ve Corsair iCUE H170i Elite LCD XT hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?
GII Trinity Performance baya iyidir. Corsair'da pompa sorunu var. Üstte denildiği gibi Cooler Master 360 Atmos daha iyi.

Arkadaşlar ben kafayı yiyip overpriced Proart PA602 aldım.
Ne kadar büyük hata yaptığımı beni tokatlayarak hatırlatın lütfen.
Umarım o yan camdaki boşluk yüzünden ekran kartının sesi beni deli etmez. :rofl:

Neden bu kasayı tercih ettim ?
1-Her gün kasa videolarına bakıp karşılaştırma yapmaktan bıktım.
2-Kasanın birçok özelliği var. Toz sensörü, wireless saklama yeri, tekerleği vb. Bunlar içerisinde beni en çok çeken wireless saklama yeri oldu. Çünkü kasayı duvara dayadığım zaman bende ki antenler hep yamuluyordu. Toz sensörünün bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Yine de koymaları güzel olmuş.
3-Kasa mid tower olarak geçmesine rağmen boyutları şu anki kasama çok yakın.
4-200mm 2 tane ön tarafta fan. İkisini de olabildiğince düşük devirde çalıştıracağım. Gerçi benim şu anki kasamın ön tarafı kapaklı. İçinde de aerocool'un 100 yıllık 12cm fanı var. Onları da kontrolcü ile en düşük devirde çalıştırıyorum gram ses duymuyorum. Bu kasanın ön tarafı açık, umarım aynı performansı alırım.
Kasa ile ilgili en büyük ve tek endişem o kasanın yan panelindeki açıklık. Şimdi artık benim Suprim X 4080S mi bozuk bilmiyorum, fanlar çalışmaya başlayınca ufak bir ses yapıyor. Coil whine değil. 60% ı geçince zaten garip bir hal alıyor. Oraya bu arkadaşlar hava rahat çıksın diye delikli bir yapı yapmışlar. Yani kasanın sol tarafı tamamen camdan ibaret değil. Umarım ses konusunda sıkıntı yaratmaz.
5-Satıcının Amazon TR olması beni cezbetti.

Normalde v3000+ çekicektim (9k civarı), boş ağırlığı 33 kilo olduğundan fıtık olmak istemedim. :rofl:

Şimdi AIO seçmek kaldı. Arctic II 420 , LC420 ve Atmos 360 arasında kaldım.

-Arctic II 420 de radyatör kalın olduğundan ve üst kapağı bundan dolayı tam kapanamadığından üst filtrenin 3 tırnağından bazılarını kesmem gerekecek. (Kasayı bunu bilerek aldım). Bazı kişiler pompa sesinde sıkıntı olduğunu belirtmiş. Daha çok Arctic III serisinde söylemişler bu durumu. Şu an III yerine II düşünüyorum çünkü sistemi güncelleyene kadar LGA 1200 ile kullanacağım ve Arctic III ek braket almadan LGA 1200 desteğiyle gelmiyor. Türkiye de ise bunu satan bir satıcı göremedim.
-LC420 için ise pek bir test, olumlu yorum göremedim. Daha çok olumsuz yorum var. Çoğu 360mm soğutucu ile aynı performansı verdiklerini söylüyorlar. Noctua fan kullanıyor, ve sesli olduğunu söylüyorlar.
-Atmos 360 için ise çok olumlu yorum duydum fakat sesli çalıştığını söyleyenler de var.

Benim için en önemli detay ses.

Son düzenleyen: Moderatör: