Telefonda şu an postmarketos v24.12 KDE kurulu fakat KDE çok sorunlu çalışıyor. Grafik arayüz çok bozuluyor GNOME'da aynı şekilde ne önerirsiniz?

Başlık yanlış düzeltilmiş anlam karmaşası olmuş: DE (desktop environment) önerisi olacak.

1734265043249.webp

Kurdum ve şu an bir sıkıntı çıkarmadı ekranda bozulmalar vs. yok fakat CPU çekirdek hızı olması gerekenden düşük bunu nasıl düzeltebilirim?

Neofetch'de gözükmemiş Xfce kurdum bu arada.

Son düzenleme:
bunu yüklemek için rehber gibi bi şeyi olan var mı? gm 4g var elimde.

bi de
elimde nokia 8 var. saf androidile gelen bir model. ta-1012 model kodlu. Nokia 8

İşlemcisi msm8998 kodlu. githubda bu işlemciye ait kernel ve edk2 build var sanırım

GitHub - nokia-dev/android_kernel_nokia_msm8998: Kernel for HMD Nokia 8 (Qualcomm Snapdragon 835)

bunlar ile nasıl windows kurabilirim bu cihaza. bir bilginiz var mı?
cihazı sürekli açık durmasını sağlayarak server vs kurmayı planlıyorum.

Bunu yüklemek için rehber gibi bir şeyi olan var mı? GM 4G var elimde.

Bir de.
Elimde Nokia 8 var. Saf androidile gelen bir model. TA-1012 model kodlu. Nokia 8

İşlemcisi MSM8998 kodlu. GitHub'da bu işlemciye ait kernel ve edk2 Build var sanırım.

GitHub - nokia-dev/android_kernel_nokia_msm8998: Kernel for HMD Nokia 8 (Qualcomm Snapdragon 835)

Bunlar ile nasıl Windows kurabilirim bu cihaza. Bir bilginiz var mı?
Cihazı sürekli açık durmasını sağlayarak server vs kurmayı planlıyorum.

İlk önce telefona postmarketos'in boot dosyasını flaşlayacaksın. Sonrasında LK2nd dosyasını boot bölümüne flaşla (boot bölümünü sıfırlamadan.)
Örnek:

Kod:
fastboot flash pmOS-boot.img

fastboot flash lk2nd-msm8916.img

Nokia 8 için edk2 var fakat Renegade project kapsamında resmi desteği yok kendiniz portlamanız lazım.

n
İlk önce telefona postmarketos'in boot dosyasını flaşlayacaksın. Sonrasında LK2nd dosyasını boot bölümüne flaşla (boot bölümünü sıfırlamadan.)
Örnek:

Kod:
fastboot flash pmOS-boot.img

fastboot flash lk2nd-msm8916.img

Nokia 8 için edk2 var fakat Renegade project kapsamında resmi desteği yok kendiniz portlamanız lazım.
nokia ya postmarketos kurmak için ne lazım peki