RockyHighway79

Üstün
2 gündür bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Genel olarak bu sorunla ilgili sadece bir çözüm bulabildim, başka da bir şey bulamadım. Siz sormadan ben söyleyeyim, Secure Boot durumu "Off" olarak görünüyor. BIOS sürümüm güncel. BIOS ayarlarında ise "Secure Boot Enabled but Not Active" şeklinde görünüyor. Valorant oynamıyorum bu arada, sadece Windows 11 kurulumu yaparken Rufus ile Secure Boot'u bypass etmek istemiyorum.

1726688059807.webp

Son düzenleme:
Hocam BIOS sürümünü düşürüp deneme şansınız var mı? Gigabyte anakartlarda son BIOS sürümünde Secure Boot'a yönelik sorunlar yaşanabiliyor.
Hocam, kullandığım BIOS sürümü kritik bir güvenlik açığını kapatıyor. Bu yüzden sürüm düşürme gibi bir şansım yok.

Hocam en son 2 hafta önce F19d BIOS sürümü çıkmış, bu mu yüklü sizde?

Yaşadığınız soruna dair internetteki kaynaklar benim attığım videoyu işaret ediyor. Eğer yöntemi hatasız uyguladıysanız normal şartlarda çözülmesi gerek. Onun dışında BIOS kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum ben.

Son düzenleme:
Hocam en son 2 hafta önce F19d BIOS sürümü çıkmış, bu mu yüklü sizde?

Yaşadığınız soruna dair internetteki kaynaklar benim attığım videoyu işaret ediyor. Eğer yöntemi hatasız uyguladıysanız normal şartlarda çözülmesi gerek. Onun dışında BIOS kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünüyorum ben.
Ben de BIOS kaynaklı diye düşünüyorum açıkçası. Bu sürümü kullanıyorum şu anda:
1726693782043.webp

Ben de BIOS kaynaklı diye düşünüyorum açıkçası. Bu sürümü kullanıyorum şu anda: Eki Görüntüle 84231
Peki önceki BIOS sürümleri yüklüyken böyle bir sorunla karşılaşmış mıydınız?

@RockyHighway79 Hocam aynı anakartta Secure Boot sorunu yaşayan bir arkadaşın konusunu BIOS sürümü düşürerek çözmüştük. Sizden ricam bir deneyin, olmazsa geri bu sürüme geçersiniz. Ben sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
2 gündür bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Genel olarak bu sorunla ilgili sadece bir çözüm bulabildim, başka da bir şey bulamadım. Siz sormadan ben söyleyeyim, Secure Boot durumu "off" olarak görünüyor. BIOS sürümüm güncel. BIOS ayarlarında ise "Secure Boot enabled but not active" şeklinde görünüyor. Valorant oynamıyorum bu arada, sadece Windows 11 kurulumu yaparken Rufus ile Secure Boot'u bypass etmek istemiyorum.

Sorun yaşıyorsanız öncelikle FFC yi qflash Plus ile tekrar flashlayın işe yaramazsa FFA sürümüne normal olarak düşürün bunun için qflash Plus da kullanabilirsiniz daha güvenli olur.

Ayrıca Secure Boot'un kapalı olması Windows 11 de bypass sebebi değil.
Windows 11 sadece Secure Boot'un mevcut olmasını istiyor açık olmasını değil.

Son düzenleyen: Moderatör: