342

Yetkin
İlk 1.000!
Makaleler
1
Son bir senedir ara ara bazı teknoloji sayfalarında 2025 yılı içerisinde Turkcell ve Vodafone'un Türkiye'de Google Pixel akıllı telefonları satmaya başlayacağına dair iddialar duymuştum. Ancak bu konuda bir gelişme yok gibi hala.

Sizce hala 2025 yılı içerisinde Türkiye'de Google Pixel satışına başlanma ihtimali var mı yoksa en azından 2025 için umut bitti mi?

Son bir senedir ara ara bazı teknoloji sayfalarında 2025 yılı içerisinde Turkcell ve Vodafone'un Türkiye'de Google Pixel akıllı telefonları satmaya başlayacağına dair iddialar duymuştum. Ancak bu konuda bir gelişme yok gibi hala.

Sizce hala 2025 yılı içerisinde Türkiye'de Google Pixel satışına başlanma ihtimali var mı yoksa en azından 2025 için umut bitti mi?

Gelmez.

O kadar Android telefon varken birisine daha gerek yok. Adamlar gelse bile bir süre sonra geri çekilirler Samsung ve Xiaomi su gibi satıyor. Bir de fiyatları da Samsung seviyesinde olursa hiç şansları yok.

O kadar Android telefon varken birisine daha gerek yok. Adamlar gelse bile bir süre sonra geri çekilirler Samsung ve Xiaomi su gibi satıyor. Bir de fiyatları da Samsung seviyesinde olursa hiç şansları yok.

Açıkçası benim iOS kullanmamın tek sebebi Google Pixel ülkemizde satılmaması. Google Pixel istememin nedenleri:

1- Tam olarak saf Android olmasa bile üçüncü parti bir şirket tarafından özelleştirilmemiş saf Android'e en yakın Android'i kullanması.

2- En geniş custom ROM desteği, GrepheneOS gibi bazı gizlilik ve güvenlik odaklı odaklı custom ROM'ları destekleyen tek telefon olması.

3- iPhone'daki Secure Enclave'e en benzeyen güvenlik mimarisi sayesinde Android telefonlar arasında aynı iPhone gibi şifresinin kırılmasının neredeyse imkansız olduğu tek seri olması.

Öyle diyorlarsa gelir.
1000000718.webp