GRUB'ın ikinci diske nasıl kurulur?

Makaleler
1
Yer
Denizli
2 tane disk ile Dual boot yapmak istiyorum. Bu işlem sırasında Windows'un Bootloader'ına ve EFI bölümüne zarar vermek istemiyorum. Nasıl anlaşılır? Nasıl GRUB 2. Disk'e kurulur?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 tane disk ile Dual boot yapmak istiyorum. Bu işlem sırasında Windows'un Bootloader'ına ve EFI bölümüne zarar vermek istemiyorum. Nasıl anlaşılır? Nasıl GRUB 2. Disk'e kurulur?
EFI bolumunu nereye acarsan, grub normalde oraya kurulur. Eger ikinci diske EFI bolumu yaparsan ikide olur GRUB.

Ha ben asla Windows'un efi sildigine de tanik olmadim bu ayri konu. Oluyor diyen de var.

Herkes böyle yapmalı.
İki ayrı fiziksel diske kurmak pek çok sorunun önüne geçer.

Windows diskini çıkartıp Linux'u kurun.
BIOS'tan F12 boot menüyü aktif edin.

Sistem seçmek için açılışta F12'ye basarak kullanmak istediğiniz sistemi seçin.

Ben de yapacağım. Planlamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes böyle yapmalı.
İki ayrı fiziksel diske kurmak pek çok sorunun önüne geçer.

Windows diskini çıkartıp Linux'u kurun.
BIOS'tan F12 boot menüyü aktif edin.

Sistem seçmek için açılışta F12'ye basarak kullanmak istediğiniz sistemi seçin.

Ben de yapacağım. Planlamıştım.
Windows diskini fiziksel olarak mı çıkartacağız?

Peki Fedora veya Archinstall yapıyor mu, 2. Disk'e EFI bölümü?
Yapiliyor. Yapilmamasi icin sebep de yok zaten,

Disk bolumlemesi asamasinda diskin basinda bi 512MB ya da 1 GB gibi bir alan ayir, orayi da /boot/efi olarak isaretlet kurucuna, kalan kisimlari da bir root bir de swap yap (istersen home bolumunu de ayir da ben tercih etmiyorum.).

Disk 0 bende Linux mesela.
1734280077961.webp

Yapiliyor. Yapilmamasi icin sebep de yok zaten,

Disk bolumlemesi asamasinda diskin basinda bi 512MB ya da 1 GB gibi bir alan ayir, orayi da /boot/efi olarak isaretlet kurucuna, kalan kisimlari da bir root bir de swap yap (istersen home bolumunu de ayir da ben tercih etmiyorum.).

Disk 0 bende Linux mesela.
Eki Görüntüle 107449
Manuel kurulum yapabilsem keşke. Kurucu programlardan belirteceğiz değil mi?

Windows diskini fiziksel olarak mı çıkartacağız?
Yok canim donanima dokunmanin luzumu yok.

Butun diskler takili kalsin, ben yanlislikla bir seyleri bozarim dersen keyfi olarak cikart.

Kurulum diskine karar ver. Salliyorum sda olsun

SDA diskini uc parcaya ayir, 1GB / kalan alan kadar GB / RAM boyutu kadar SWAP amacli GB

1 GB olan yer /dev/sda1 olsun, onun mountpointini /boot/efi olarak belirt. FAT32 olsun
Ikinci alanimiz root olan /dev/sda2 olsun, oranin mountpointini / yap. Ben BTRFS severim, sen istersen EXT4 yap.
Ucuncu alan swap, oray mount etmiyorsun, seceneklerden swap secenegini seciyorsun ve olup bitiyor.

Installer zaten senin sectigin alanlari anlayip oralara dogru verileri yazacak.

Manuel kurulum yapabilsem keşke. Kurucu programlardan belirteceğiz değil mi?
Disk bolumleme asamasinda evet. SIrf senin icin archinstall calistiracagim hala anlamadiysan :D

Yok canim donanima dokunmanin luzumu yok.

Butun diskler takili kalsin, ben yanlislikla bir seyleri bozarim dersen keyfi olarak cikart.

Kurulum diskine karar ver. Salliyorum sda olsun

SDA diskini uc parcaya ayir, 1GB / kalan alan kadar GB / RAM boyutu kadar SWAP amacli GB

1 GB olan yer /dev/sda1 olsun, onun mountpointini /boot/efi olarak belirt. FAT32 olsun
Ikinci alanimiz root olan /dev/sda2 olsun, oranin mountpointini / yap. Ben BTRFS severim, sen istersen EXT4 yap.
Ucuncu alan swap, oray mount etmiyorsun, seceneklerden swap secenegini seciyorsun ve olup bitiyor.

Installer zaten senin sectigin alanlari anlayip oralara dogru verileri yazacak.
Teşekkürler. Ama benimle dalga mı geçiyorsunuz? İnternet'e yazı olduğu için öyle dedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt