Makaleler
7
Yer
javascript:alert(document.cookie)
Ben daha bu sabah öğrendim ve borçluysan muayene olamayıp ilaç alamıyormuşsun. Bizlere destek olmak yerine almadığımız hizmetten borçlandırmak nasıl bir fikir, nasıl bir anlayış? Sosyal medya üzerinden paylaşan bir arkadaşın 19.882 TL borcu var mış. Ben de şimdi baktım ve 11.000 TL küsülerde. Cidden ne olacaksa olsun, 1 kuruş ödemek istemiyorum. Şu anda sağlık güvencem yok ve erkenden en yakında sağlık kuruluşuna gidip muayene ve ilaç almaya çalışacağım. Neler ile karşılaşacağım acaba.

1726026453083.webp

1726026480425.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Faiziyle toplam 136 TL borcum çıktı. Ödeme gibi bir düşüncem kesinlikle yoktu fakat sırf bu borç için yarın bir gün haciz/hak mahrumiyeti konacak, işlerimi aksatacak diye ödedim. Başıma geldi çünkü. 2 ay önce 11.500 TL borç için tüm varlıklarıma aracıma evime banka hesaplarıma bloke kondu. Geçmişten gelen KYK borcu idi. Aynı gün ödememe rağmen ertesi gün kalktı ve işlerim çok aksadı.

Faiziyle toplam 136 TL borcum çıktı. Ödeme gibi bir düşüncem kesinlikle yoktu fakat sırf bu borç için yarın bir gün haciz/hak mahrumiyeti konacak, işlerimi aksatacak diye ödedim. Başıma geldi çünkü. 2 ay önce 11.500 TL borç için tüm varlıklarıma aracıma evime banka hesaplarıma bloke kondu. Geçmişten gelen KYK borcu idi. Aynı gün ödememe rağmen ertesi gün kalktı ve işlerim çok aksadı.
Sürekli olarak ödüyordum. Fakat bu giderek artmaya başlayınca ödememeye başladım. Bu iş can sıkıcı olmaya başladı ve üstüme ne var ise başka birine devir yapacağım.

Yıllardır sigortalı olduğum halde bana borç yazılıyor üzerime hiçbir varlık yok zaten nakit takılıyorum banka hesabına haciz koyarsa koysun. Bana desin ki bu parayı ödersen prim günün artacak hemen yapayım ödemeyi.

Yıllardır sigortalı olduğum halde bana borç yazılıyor üzerime hiçbir varlık yok zaten nakit takılıyorum banka hesabına haciz koyarsa koysun. Bana desin ki bu parayı ödersen prim günün artacak hemen yapayım ödemeyi.

Yıllardır bende çalışıyorum hocam. Şu anda işsizim ve 6 firma bana işe girmem için en düşük maaş olarak 50.000TL teklif ediyor fakat bu dertler bitmedikten sonra alacağım paranın hiçbir keyfi yok. Kafam çok dolu 9 aydır odadan dışarı çıkmıyorum. Kimseyle konuşmuyorum. Sadece müzik ve kitap. Cidden ne yapacağımı bilmiyorum.

Aynı durumdan muzdarip olmakla beraber çalışmıyorum sağlık sebeplerinden dolayı ve bunun önüne geçmek için sigortalı işte çalışmak ya da gelir testinden geçmek lazım başka yolu yok diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-09-11 saat 09.49.57_e9015c63.webp
    WhatsApp Görsel 2024-09-11 saat 09.49.57_e9015c63.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 134
  • WhatsApp Görsel 2024-09-11 saat 09.49.57_790ba623.webp
    WhatsApp Görsel 2024-09-11 saat 09.49.57_790ba623.webp
    35 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumdan müzdarip olmakla beraber çalışmıyorum sağlık sebeblerinden dolayı ve bunun önüne geçmek için sigortalı işte çalışmak ya da gelir testinden geçmek lazım başka yolu yok diye biliyorum.
Geçmiş olsun hocam.
Gelir testine 2 defa girdim fakat sonuç beni zengin görmeleri. Şu anda dolabı açsak 10 tane stoklanmış somun ekmek 1 kavun 1 paket peynir bal ve reçel vardır. Fakat beni zengin görüyorlar.

Borç yazılan dönemlerde sigortalıysan ve yanlış yere borç yazılıyorsa gidip sildirebiliyorsun.

Borç yazılan dönemlerde sigortalıysan ve yanlış yere borç yazılıyorsa gidip sildirebiliyorsun.

Bu kaçıncı defa gidişim bilmiyorum hocam. Sürekli ya sistemsel hata çıkıyor. Ya eleman arkada PUBG rank kasıyor. Ya da veriler sanal forumlarda patlamış oluyor. Cidden çok kötü durumdayız.