GTA VI'da sürüş teknikleri nasıl olacak?

CeF

Becerikli
Makaleler
1
Selam. Oyunun çok gerçekçi olacağını gerek fragmandan, gerekse iddia edilen kaynaklardan anlayabiliyoruz. Sizce sürüş teknikleri nasıl olacak? Örneğin uçak sürerken simülasyonda gibi hissedebilir miyiz sizce?

Aynı gamepad, aynı klavye ile oynayacağız hocam. Korkum şu aşırı detaylandırıp oyundan baymalarından korkuyorum.

@Afterbyte, gamepad ve klavye örneğinin konuyla alakasını anlayamadım 🙂 kastım sürüş tekniklerinin ne kadar gerçekçi olacağı.

Uçak sürerken simulasyonda hissetmen için oyunun buna dizayn edilmesi lazım. Haritalar yok tek bir harita var. Bundan mütevellit uçak sürereken bir simulasyon kastıklarını sanmıyorum ve zaten ne alaka olur. Arabalarda da öyle ciddi bir fizik etkileşimi beklemiyorum çünkü GTA'nın o başıboşluğuna aykırı geliyor. Deniz araçlarında olabilir belki de o tarafta da sınırsız bir harita yok.

Yaptıkları oyunun GTA olduğunun farkındalarsa gerçek hayattaki gerçekçiliği değil de kendi yarattıkları dünyadaki gerçekçiliği esas alarak yaparlar. RDR2 kafasına girmezler diye umut ediyorum.

@99, bir tık hatalı soru sordum sanırım 😃 simülasyon derken sürüş tekniklerinin gerçekçiliği nasıl olacak diye sormam lazımdı.

Mekaniklerin nasıl olacağını bilebilmemiz zor, Rockstar'ın en başarılı mekanik örneğine (aka GTA IV) bakmak lazım bunun için.

Mekaniklerin GTA 4 gibi olacağını sanmıyorum. Çünkü GTA 4'ün mekanikleri daha karamsar bir atmosfer için uygun böyle cıvıl cıvıl bir oyuna bu mekanikler baya kötü durur. Ayrıca eskiden bu oyunun sürüş mekanikleri yerden yere vurulurdu ne ara insanlar bağımlısı oldu merak ediyorum. Ragdoll gerçekten mükemmel ama sürüş mekanikleri tartışılabilir.

Ben ne GTA 4 kadar ağırlaştırılmış ne de GTA 5 kadar hafifletilmiş bir şey bekliyorum. Rockstar gerçekçilik işine taktığı için muhtemelen araba ağırlıkları daha çok hissedilecektir. Ayrıca hava sürtünmesine de ekstradan önem vermişlerdir muhtemelen. Dış görünüş arabanın sürüşünü daha çok etkileyecektir bu yüzden.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt