Bu seni askerlikten muaf tutmaz. Askerde sana uygun bir görev verirler. Bazen forumlarda şınav bile çekemiyorum yazanlar oluyor. Şınav çekemeyen adam askere gidemez diye bir kural yok. Bende çekemiyordum ve gittim. Hiçbir sorun da yaşamadım.

Ek olarak internette "tek erkek çocuklar muaf olabilir" diye bir şey gördüm. Ben askerden muaf mı olacağım yoksa benim seçimime mi kalacak?
Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.

Bu seni askerlikten muaf tutmaz. Askerde sana uygun bir görev verirler. Bazen forumlarda şınav bile çekemiyorum yazanlar oluyor. Şınav çekemeyen adam askere gidemez diye bir kural yok. Bende çekemiyordum ve gittim. Hiçbir sorun da yaşamadım.

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.

Bir sürü yerde gördüm, tek erkek çocuk olup aile bireylerinden birine bakanlar muaf olabiliyormuş galiba, yüksek ihtimal olmam diye düşünüyorum.

Tek erkek çocuksan ve ailene bakıyorsan (ailen senin bakımına muhtaçsa) muaf oluyorsun.
Tek erkek çocuk olup aile bireylerinden birine bakanlar muaf olabiliyormuş galiba.
Bilmiyordum. Google'a da sorunca şöyle bir yazı buldum. Bilgilendirme için teşekkürler.

1738944117593.webp

(Kaynak: Harbiye Hukuk Bürosu)

Benim bildiğim tek erkek çocuksan terör bölgelerine yollanmıyor olduğundu. Ancak ailende bakıma muhtaç biri varsa dediğin doğru olabilir.