Şehsuvar Kementoğlu

Başarılı
Hogwarts Legacy'e başladım, giriş sahnelerinde FPS 200'lere kadar dayandı. 1080p ultra, FG + reflex + DLSS açık. Daha çok şatoya girene kadar birkaç ara sahne oldu, bu sahnelerde FPS 150-200'lerden anlık 40-50'lere düşüp çıktı, en son şatodayken 10 FPS'lere kadar düştü ve oyun masaüstüne attı. Oyun kontrolündeyken henüz bir çökme yaşamadım fakat yer yer çok yüksek FPS'lerden 50-60'lara düşüp hemen geri çıkıyor sebebi nedir?

Ryzen 5600, RTX 4060 Ti, 2 X 16 GB 3600 MHz DDR4, oyun M.2 SSD'ye kurulu. Kullanımları da söyleyeyim, RAM'lik sorun yoktur zaten 20 GB kullansa da 32 GB var. VRAM kullanımı 7 GB'ı geçmiyor, 8 GB sınırlarına dayansa VRAM yetmez derdim. GPU yüzde 95-99, CPU yüzde 20-50 arası seyrediyor fakat drop olduğu esnada yalnızca GPU yüzde 100 oluyor, drop gittiğinde tekrar yüzde 95'lere düşüyor.

Çok sorunlu bir oyun. Çıktığından beri düzeltmediler. Güncel olarak en iyi sistemi kullanıyorum ama ona rağmen bende bile sorunlar oluyor. RAM'e çok yükleniyor fakat 32GB yeter. GPU 100 oluyorsa, VRAM kullanımı anlık sıçrama yapıyordur. O yüzden drop olmuştur ve crash atmıştır. Grafik ayarlarını kısarak dene. Fakat dediğim gibi oyun sorunlu zaten.

Çok sorunlu bir oyun. Çıktığından beri düzeltmediler. Güncel olarak en iyi sistemi kullanıyorum ama ona rağmen bende bile sorunlar oluyor. RAM'e çok yükleniyor fakat 32GB yeter. GPU 100 oluyorsa, VRAM kullanımı anlık sıçrama yapıyordur. O yüzden drop olmuştur. Grafik ayarlarını kısarak dene. Fakat dediğim gibi oyun sorunlu zaten.
Aklıma geldi en düşük ayarlara alıp DLSS ultra performans falan yapmama rağmen VRAM 6 GB düşüyor daha da düşmüyor :D, bir deneye deneye bakacağım daha çok fazla oynayıp denemedim tüm kombinasyonları

@Şehsuvar Kementoğlu Anlattıklarına göre mevcut problem GPU gözüküyor. 100 kullanması normal hatta iyi bazen fakat VRAM dalgalanması olduğunda crash ve drop yapar. Hadi drop oyunun kendi problemi zaten de crash VRAM'dir.

@Şehsuvar Kementoğlu Anlattıklarına göre mevcut problem GPU gözüküyor. 100 kullanması normal hatta iyi bazen fakat VRAM dalgalanması olduğunda crash ve drop yapar. Hadi drop oyunun kendi problemi zaten de crash VRAM'dir.
Yani normalde öyle olması lazım ama dediğim gibi VRAM 7 GB'ları geçmiyor, MW3, Black Ops 6, Last of Us falan oynadım 7.5 GB VRAM'lerde geziyordu bir kere bile takılmadı o oyunlar, muhtemelen oyunun optimize özürlülüğü bu

Yani normalde öyle olması lazım ama dediğim gibi VRAM 7 GB'ları geçmiyor, MW3, Black Ops 6, Last of Us falan oynadım 7.5 GB VRAM'lerde geziyordu bir kere bile takılmadı o oyunlar, muhtemelen oyunun optimize özürlülüğü bu
Onu sen göremezsin. Birden ani sıçrama yapıyor VRAM. Stalker 2'de öyle mesela. Anlamadan spike atıp direk crash attırıyordu herkese. Bir de ısılara göz at. Belki işlemci veya GPU ısınması vardır. Ama sanmam. İşlemcinin çekirdek sayısının azlığı da etkiler bu arada. O oyun tavsiye edilen sistem gereksinimlerinden çok daha fazlasını istiyor.

Onu sen göremezsin. Birden ani sıçrama yapıyor VRAM. Stalker 2'de öyle mesela. Anlamadan spike atıp direk crash attırıyordu herkese. Bir de ısılara göz at. Belki işlemci veya GPU ısınması vardır. Ama sanmam. İşlemcinin çekirdek sayısının azlığı da etkiler bu arada. O oyun tavsiye edilen sistem gereksinimlerinden çok daha fazlasını istiyor.
Isınma sorunları yok 70'i görmüyor CPU da GPU da. Dediğim gibi bazı optimize özürlü oyunlardan biri işte, neyse oynanamayacak gibi bi durum değil zaten de sorayım dedim.