Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Sony'nin Horizon serisi oyunları (Horizon Zero Dawn ve Horizon Forbidden West) balon mu?

Sony gerçekten bu markaya çok yatırım yapıyordu bir ara. PS4 döneminde neredeyse tüm PS4 Bundle'larında Horizon Zero Dawn kutulu sürümü hediye ediliyordu. Ayrıca Sony'nin PC'ye çıkardığı ilk PlayStation özel oyunu da Horizon Zero Dawn idi.

Sizce bu marka balon mu?

Ben diğer Sony oyunları kadar hikâyesine giremedim; hikâyesi yine de ortalamanın bir tık üstünde bir işti. Mesela klişe olan Days Gone’a göre daha iyi bir hikâyesi var. Açık dünyası ve çıktığı döneme göre grafikleri bence gerçekten çok başarılıydı. Sony’nin oyunu ne kadar desteklediğini bilmiyorum ama oyuncu tarafında, Sony’nin diğer oyunlarına kıyasla biraz daha sönük kaldı. Yani oyuncu gözünden bakınca balon demezdim; bence kesinlikle oynamaya değer bir oyun.

Ama Sony’nin biraz oyunun suyunu sıkmaya çalıştığı da söylenebilir. Bir ara Horizon’la alakalı 1–2 tane VR oyunu çıkmıştı; bunlar Horizon hikayesi ile çok alakası yoktu daha çok zaten olan atmosfer ve çevrenin üstüne konma gibi bir şeydi.

Merhaba arkadaşlar. Sony'nin Horizon serisi oyunları (Horizon Zero Dawn ve Horizon Forbidden West) balon mu?

Sony gerçekten bu markaya çok yatırım yapıyordu bir ara. PS4 döneminde neredeyse tüm PS4 Bundle'larında Horizon Zero Dawn kutulu sürümü hediye ediliyordu. Ayrıca Sony'nin PC'ye çıkardığı ilk PlayStation özel oyunu da Horizon Zero Dawn idi.

Sizce bu marka balon mu?
Sadece grafikleri güzel olan boş bir balon 30 dakka girdim çıktım beğenmedim hikayesini.

Bence Horizon serisi balon değil ama garip bir şekilde de “büyük bir seri” hissi vermiyor.

İnternette bakınca oyunu aşırı seven bir kitle yok, tam tersine bayağı eleştirildiğini ve hatta nefret eden çok kişi olduğunu görüyorsun. Ama satış rakamlarına bakınca tablo değişiyor. İlk oyun 20 milyondan fazla satmış, Forbidden West de 8.4 milyon civarında. Madem bu kadar sevilmiyor, o zaman bu oyunları kim alıyor sorusu ister istemez akla geliyor.

Ben Zero Dawn’ı PC’de oynadım. Açık dünya görsel olarak güzel ama bana çok boş geldi. Harita büyük, içerik az. Görevler gereksiz uzatılmış gibi, yan görevlerin çoğu da birbirini tekrar ediyor. Sadece ana hikâyeye odaklanırsan daha az sıkılırsın ama ben her şeyi bitirmeyi seven biriyim, o yüzden oyun beni baya sıktı.

Grafikler güçlü ama hikâye beni pek içine çekmedi. “Bir an önce devamını merak edeyim” dediğim bir nokta olmadı. Forbidden West’i de alalı yaklaşık 2 yıl oldu, hâlâ başlamadım. Çok beğenenler var, özellikle grafiklerini övüyorlar ama içimden gelmiyor.

Yine de balon demem. Çünkü balon denecek kadar abartılan bir seri değil zaten. Öyle çok sadık bir fan kitlesi de yok. Daha çok Sony’nin sürekli itmesiyle ayakta duran bir marka gibi duruyor. Buna rağmen 3. oyunun geliştirildiği söyleniyor. Demek ki Sony satışlardan memnun.
Screenshot_20251221_190742_Steam.webp