Çözüldü HP Omen 17 çoğu oyunda düşük performans veriyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Metehanİpek

Becerikli
Sistemim: HP OMEN 17-cm2001nt (7P656EA) Notebook

Laptopum çoğu oyunda sınıfına göre çok düşük performans veriyor. Örnek verirsem Helldivers 2 30-40 FPS değer veriyor. Ayarlar da her şey kısık DLSS bile performans ta, aynı şekilde indiana jones oynadım o da kasarak oynadım, ratchet clank de aynı sorun var. Birçok oyunda böyle gidiyor. The Quarry yükledim o da kastı çok yoruyor bu laptop beni sınıfına göre çok düşük performans veriyor.

Sıcaklıklar normal değerlerde 60-66 derece de normal fan hızlarında, virüs yok Norton'la her yeri tarattım, güvenmedim Malwarebytes ile tarattım yine temiz. Sizce sorun nedir dostlar.

Çözüm
Adaptörde kaçak var ve evin tesisatı eski olduğu için ufak bir yüklenmede direkt sigortayı attırıyor muhtemelen. Hazır garanti devam ediyorken HP'yi arayıp durumu anlatın ve farklı bir adaptör isteyin. Eve de bir elektrikçinin bakması lazım. Bunlar hallolduktan sonra performans sorununa geçebilirsiniz, böyle kullanmaya devam ederseniz bir gün kaçak sigortayı Pass geçip adaptörü hatta bilgisayarı yakabilir. Düşük FPS'in cihazın yeteri kadar beslenememesiyle alakalı olma ihtimali bile var, her türlü elektrik sorunu çözülmeli.
Vallahi elektrikten o kadar anlamıyorum maalesef. İşini bilen birine sorabilirseniz daha iyi olur şu son cümleyi.

Ben de anlamadım hocam aynı laptopu arkadaşın evinde taktım bir şey olmuyor. Abimin evinde denedim yine bir şey yok adaptör de de değil problem. Benim eve takınca sigorta attırıyor. Laptopu istediğim zaman kullanamıyorum herkes kızıyor evde sürekli sigortayı attırdığı için. Bu sorun çözülmediği için mecburen laptopu satmam gerekecek 330 watt olması çok problem adaptörün. Yoksa laptopu seviyorum.

Ben de anlamadım hocam aynı laptopu arkadaşın evinde taktım bir şey olmuyor. Abimin evinde denedim yine bir şey yok adaptör de de değil problem. Benim eve takınca sigorta attırıyor. Laptopu istediğim zaman kullanamıyorum herkes kızıyor evde sürekli sigortayı attırdığı için. Bu sorun çözülmediği için mecburen laptopu satmam gerekecek 330 watt olması çok problem adaptörün. Yoksa laptopu seviyorum.
Tabi iyidir ben Omen 17'leri çok ayrı severim.
Çok kaliteli bir seridir. Bence kullanırken belli cihazlar kapalı kalsın veya eğer mümkünse daha iyi bir sigorta kullanın.

Ama sadece takarken sigorta atıyor. İlk bilgisayarı taktıktan sonra üstüne ne takarsan tak bir şey olmuyor.

Benim arkadaşımın evine 150v elektrik geliyordu, bunu elektriği kontrol ettirdiklerinde öğrendiler. Sizde de öyle bir durum olabilir. Benim de bilgim yok bu konu da ama yine de söylemek belki bir işe yarar.

Tabii iyidir ben Omen 17'leri çok ayrı severim.
Çok kaliteli bir seridir. Bence kullanırken belli cihazlar kapalı kalsın veya eğer mümkünse daha iyi bir sigorta kullanın.

Aile evinin zorlukları eve elektrikçi çağırmama izin vermiyorlar. 20 yaşındadır o sigorta çok eski bir sigorta 3'lülerden Siemens marka ama işte anlatamadım bizimkilere.

Bu gidişle 250 watt adaptörü olan bir laptopa geçmem gerekecek. 330 la olmuyor maalesef.

Çok ilginç hocam laptopun adaptörü prize takılı üstüne fırın televizyon takılı bir şey olmuyor. Adaptörü tak çıkar yap sigorta atıyor. Aynı şekilde çamaşır makinesi takılı iken de bir şey yok başlangıçta problem oluyor prize takarken adaptör ü o kısım problem.

Son düzenleme:
Aile evinin zorlukları eve elektrikçi çağırmama izin vermiyorlar. 20 yaşındadır o sigorta çok eski bir sigorta 3'lülerden Siemens marka ama işte anlatamadım bizimkilere.

Bu gidişle 250 watt adaptörü olan bir laptopa geçmem gerekecek. 330 la olmuyor maalesef.

Çok ilginç hocam laptopun adaptörü prize takılı üstüne fırın televizyon takılı bir şey olmuyor. Adaptörü tak çıkar yap sigorta atıyor. Aynı şekilde çamaşır makinesi takılı iken de bir şey yok başlangıçta problem oluyor prize takarken adaptör ü o kısım problem.
Dostum eski evimde, sigorta atıyordu sigorta değiştim düzeldi şuan değiştirmezler televizyon vs yanarsa öyle değiştirirler.

Adaptörde kaçak var ve evin tesisatı eski olduğu için ufak bir yüklenmede direkt sigortayı attırıyor muhtemelen. Hazır garanti devam ediyorken HP'yi arayıp durumu anlatın ve farklı bir adaptör isteyin. Eve de bir elektrikçinin bakması lazım. Bunlar hallolduktan sonra performans sorununa geçebilirsiniz, böyle kullanmaya devam ederseniz bir gün kaçak sigortayı Pass geçip adaptörü hatta bilgisayarı yakabilir. Düşük FPS'in cihazın yeteri kadar beslenememesiyle alakalı olma ihtimali bile var, her türlü elektrik sorunu çözülmeli.

Çözüm

Evet hocam bende ondan şüphelendim HP servise gidip soracağım çok teşekkür ederim.

Güncelleme: HP Omen Center'dan graphic switcherdan ayarı hybrid e çevirince ekran kartı kullanımım düzeldi. Yazılımsal bir sorun var.
Önceden ekran kartı kullanımım 30-40'lar da geziyormuştu MSI Afterburner'la izlediğimde şu an 80-100 arası olması gerektiği yerde. FPS'im normale döndü.
Adaptör olması gereken değerleri veriyor 40 wat kullanıyor ekran kartım. Sorun sigortada gibi gözüküyor.

Şu anlık en azından laptopun performansı düzeldi.

NVIDIA ve BIOS'tan battery Boost ile ilgili her şeyi kapatmak gerekiyor bir de düşük GPU kullanımını gidermek için.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt