Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tauri

Başarılı
İyi günler arkadaşlar,

Başlıkta belirttiğim sorunu ilk yaşadığımda teknik servisle görüştüğümde işletim sistemini formatlamam gerektiği söylendi. Sistemi formatladıktan sonra olumlu bir sonuç alamadığımı ve donanımsal bir sorun olabileceğinden bahsetmiştim. Sonrasında donanım testi yaptığımda bir sorun olmadığını söyledi. Cihazı götürdüğümde donanımda bir sorun olduğu ve parça tedariği yapıldığı söylendi. Cihaz tamiri tamamlandığında sorun çözülmüştü. Ancak takribi 8-9 ay sonra bu sorun yeniden başladı ve halen devam ediyor. Sorunun geçmişini anlatmamın sebebi, benimle aynı sıkıntıyı çeken ve format attıktan sonra sorunu çözen arkadaşlarımızın olmasıdır. Formatlama yöntemini söylememeleri için bu bilgiyi paylaştım. Oyun oynarken bilgisayar bir anda kendini yeniden başlatıyor. Bu durum normal uygulamalar kullanırken olmuyor. Genellikle oyun oynarken gerçekleşiyor ve gün içerisinde 2-3 defa tekrarlıyor. Bu sorunu yaşamış veya donanım bilgisi olan abilerim ve kardeşlerimden yardım bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Bilgisayar Modeli: HP Victus
  • Ekran Kartı: 3050 Ti
  • İşlemci: Ryzen 7 6800H
  • RAM: Samsung DDR5 16GB
  • SSD: WD PC SN810 SDCPNRY-1T00-1006

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-01 204827.webp
    Ekran görüntüsü 2024-03-01 204827.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 187
Çözüm
İşlemci bazında arama yapman gerek: Ryzen 7 6800H undervolt gibi. Rehberini yapıyoruz.

Recep abi iyi günler,

Bilgisayarımın hiçbir program çalıştırmadan RAM kapasitesinin %85 civarını kullandığını gördüm. Kapanma sorununu oyun oynarken yaşadığım için belki bellek yetmediği için kendi kendine yeniden başlatmış olacağını düşündüm. Cihazımı formatladım ve programları kurdum. Şu anlık bir sıkıntı yok. Yine de ilgilendiğin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Recep abi iyi günler,

Bilgisayarımın hiçbir program çalıştırmadan RAM kapasitesinin %85 civarını kullandığını gördüm. Kapanma sorununu oyun oynarken yaşadığım için belki bellek yetmediği için kendi kendine yeniden başlatmış olacağını düşündüm. Cihazımı formatladım ve programları kurdum. Şu anlık bir sıkıntı yok. Yine de ilgilendiğin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Format sonrası takribi 15 gün içerisinde bir sıkıntı olmazsa çözüm olarak işaretleyeceğim. Belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir çözüm önerisi olabilir.
Recep abi BIOS güncellemesi yapmıştım. Ama USB seçeneği ile değil direk olarak yükleme yaptım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-01 210312.webp
    Ekran görüntüsü 2024-03-01 210312.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 135
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumda dahili ve harici GPU sürücülerini güncellemek ve sistem ısınmadan dolayı kapanıyorsa undervolt yapmak dışında aklıma bir seçenek gelmiyor. Bunlar çözmezse ve cihazın garantisi devam ediyorsa vakit geçmeden yolla, değişsinler.

Bu durumda dahili ve harici GPU sürücülerini güncellemek ve sistem ısınmadan dolayı kapanıyorsa undervolt yapmak dışında aklıma bir seçenek gelmiyor. Bunlar çözmezse ve cihazın garantisi devam ediyorsa vakit geçmeden yolla, değişsinler.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. İşlemleri gerçekleştirip sonucu buraya yazacağım.

Recep abi sürücüler günceldi. Lakin undervolt işlemi için internette örnek bir video bulamadım. Hp victus serisine hakim olan arkadaşlar örnek bir video ya da yazı atabilir mi?

Son düzenleme:
İşlemci bazında arama yapman gerek: Ryzen 7 6800H undervolt gibi. Rehberini yapıyoruz.

Recep abi iyi günler,

Recep abi iyi günler,

Format sonrası takribi 15 gün içerisinde bir sıkıntı olmazsa çözüm olarak işaretleyeceğim. Belki benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir çözüm önerisi olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm