Kitten
Becerikli
Eğer bütçe var ise geçilir tabii ki.Yakın zaman önce ekran kartımı yükselttim. ASUS TUF 7900 XT satın aldım. Karttan çok memnunum. Fakat işlemci biraz eski nesil oldugu için bazı oyunlarda darboğaz yaşatıyor. Örnek vermek gerekirse Black Ops 6 - Warzone - BF2042 gibi online oyunlarda olması gereken FPS değerlerinin çok altındayım. Çözüm olarak kendim oyun ayarları kısmından render resolution kısmını yükselterek GPU'ya yük binmesini sağlıyorum. Ekran kartımı zaten darboğaz yaşatacağını bilerek satın aldım. İşlemci tarafını da yükseltme planım olduğu için.
Yeni gelecek olan 9800X3D işlemciyi düşünüyorum. Ortalama bir maliyet hesaplaması yaptığımda ve ortalama bir anakart ve RAM modelini de işin içine kattığımızda 35k civarında bir bütçe gerekiyor. Böyle bakınca da biraz fazla geliyor gözüme sanki bu sistemi yapsam dünyam değişmeyecekmiş hissi oluyor içimde ve gereksiz buluyorum sonra bu yükseltmeyimevcut sistemimden memnunum aslında. Bunca masraf yerine sadece işlemci olarak 11900K geçsem beni bu yüksek masraftan kurtarmaya yeter mi? 11900K fiyatı ortalama 9k.
Yorum ve önerilerinizi merak ediyorum.
Mevcut sistem;
i7 10700K.
MSI Z490 Tomahawk.
G.Skill Trident Z 32 GB 4400MHz.
ASUS TUF 7900XT.
Samsung 980 Pro 1TB.
MSI K360 Liquid cooler.
MSI A850GF 850W.
Bende 11700K ve 4080 Super var, ben geçiyorum. Anakartı geçen ay aldım. X870 A Asus. 9800X3D'lerin satışa sunulmasını bekliyorum. Kasım indirimlerinde daha ucuza alabilmek için henüz RAM almadım.
Ekleme:Eğer bütçe var ise geçilir tabii ki.
Bende 11700k ve 4080 Super var. Ben geçiyorum. Anakart geçen ay aldım.X870 A Asus. 9800x3d lerin satışa sunulmasını bekliyorum. Henüz ram almadım. Kasım indirimlerinde daha ucuza alabilmek için.
Eğer Monitorunuzun FPS'ini alıyorsanız pek bir anlamı yok oyunlar için. Mesela ben şu an 480 Hz monitor kullanıyorum. Çoğu oyunda 100 FPS'i göremiyorum. Çoğu zaman CPU yüzünden ekran kartı kullanmım %40'a düşüyor.
Son düzenleyen: Moderatör: