Muhammed04

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Ben DDR5 Patriot Viper Venom 2 adet (Single channel) RAM 32 GB aldım. Ayrı ayrı 16, 16 diye aynı şekilde aldıgım siteden böyle 16 16 olarak ayrı (Single channel) alsam 64 GB ediyor. Bunları çalıştırabilir miyim? Takılır mı? Sorunsuz çalışır mı? 6000 MHz çalışır mı? EXPO sorun olur mu çalışır mı? Anakartım ASUS TUF gaming B650M Plus Wi-Fi şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CL değerleri de aynıysa problem çıkartma ihtimali çok düşer. DDR5 sistemlerde 4 slot RAM sıkıntı çıkartabiliyor. 2 adet RAM takman daha iyi olur.

CL değerleri de aynıysa problem çıkartma ihtimali çok düşer. DDR5 sistemlerde 4 slot RAM sıkıntı çıkartabiliyor. 2 adet RAM takman daha iyi olur.

Demek istediğim şu an 2 tane 16 16 6000 MHz var ya, aynı RAM CL30 aynı şekilde 16 16 Patriot Viper Venom (Single channel) alsam sıkıntı olur mu? Çalışır mı? EXPO falan ona göre sipariş edeceğim hocam mağdur olmuyayım, o yüzden böyle düşündüm. 4 slota hepsini takacağım yani 1234 böyle hocam teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
32 GB RAM şu anda yeter ama illaki alacağım dersen bence elindekileri satıp 32+32 olarak al.

Anakartın bellek destek listesinde hep 2 soket RAM takma önerileri var. Hiç 4 soket destekli RAM yok. O liste güncel de olmayabilir, belki takarsın çalşadabilir ama 4 slot RAM sıkıntı gibi görünüyor.

Screenshot_1.webp

Eğer hepsi aynı çipe sahipse sorunsuz çalışması lazım ama ben kit bellek satılırken neden tek tek aldığınızı anlamakta güçlük çekiyorum açıkçası.

Hocam pahalıydı o yüzden 4x16 böyle olmaz mı? Sipariş vereceğim mağdur olmuyayım alayım mı? Ama üsteki arkadaş sağ olsun anakart soket desteği 1.2 gösteriyor 4 slot yok şu an kafam karıştı sipariş edeyim mi? EXPO falan çalışmaz mı? Teşekkürler.

48 GB alın?

Hocam aldım zaten Sinerji'den Patriot aldım 1799 TL bundan bahsediyorum geldi hatta 2 adet şu an Patriot Viper Venom Single var aynı şekilde 2 adet böyle alsam Single Patriot Viper Venom çalışmazmı anakart desteklemezmi okumaz mı? RAM slotları EXPO çalışmaz mı? Teşekkürler.

48 GB alın?

48 GB alın?

Hocam aklıma takılan bir konu var peki böyle alsam olur mu?

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30​

Hocam bi de ilk aldığım single channel olan 2 adet sıkıntı çıkarır mı? 2 adet single 16 16 bi de dual channel üsteki attığım patriot 32GB 2x16 viper venom teşekkürler.

48 GB alın?

Mesaj atar mısınız?

32 GB RAM şu anda yeter ama illaki alacağım dersen bence elindekileri satıp 32+32 olarak al.

Anakartın bellek destek listesinde hep 2 soket RAM takma önerileri var. Hiç 4 soket destekli RAM yok. O liste güncel de olmayabilir, belki takarsın çalşadabilir ama 4 slot RAM sıkıntı gibi görünüyor.

Eki Görüntüle 125486

Hocam arada kaldım şimdi ne yapmalıyım sipariş verecektim kafam karıştı 64 GB olmaz mı? 2 adet Single 16 16 olmaz mı? Patriot çalışmaz mı? Ya da Patriot 2x16 Dual olarak mı? Alayım? İlk aldığım Single 2 adet 16 16.

Son düzenleme:
Hocam arada kaldım şimdi ne yapmalıyım sipariş verecektim kafam karıştı 64 GB olmaz mı? 2 adet Single 16 16 olmaz mı? Patriot çalışmaz mı? Ya da Patriot 2x16 Dual olarak mı? Alayım? İlk aldığım Single 2 adet 16 16.
Kesin bir şey diyemiyorum. DDR5 sistemlerde bazen problem çıkıyor 4 slot RAM takınca. İstersen al ama kabından çıkartırken kabına zarar vermeden aç. Eğer takınca hepsi beraber çalışmazsa içine koyup geri iade edersin.

İstersen satıcıyla konuş online olarak yada arayıp bir sor.

Kesin bir şey diyemiyorum. DDR5 sistemlerde bazen problem çıkıyor 4 slot RAM takınca. İstersen al ama kabından çıkartırken kabına zarar vermeden aç. Eğer takınca hepsi beraber çalışmazsa içine koyup iade edersin.

İstersen satıcıyla konuş online olarak ya da arayıp bir sor.

Teşekkürler hocam.