Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

windowsss

Becerikli
Geçen hafta Sahibinden'den bir PC aldım (Param Güvende'siz).

Sistemin özellikleri.
  • İ5-11400.
  • 16 GB RAM.
  • RTX 3050.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • Windows 11 Home.

PC zaten format atılmış bir şekilde geldi. Ayarlarda ve görev yöneticisinde de CPU, RAM, GPU falan hepsi aynı. Neyse, sonra ben birkaç oyun kurdum, bir baktım FPS çok düşük. Neden oluyor diye baktım, bir şey bulamadım. Sonra dedim ki format atayım. Format ekranında bu bilgisayar Windows 11 desteklemiyor dedi. Ben önce şaşırdım, sonra dedim bari Windows 10 kurayım. Sonra kurdum, bir baktım.

CPU i7 3770K yazıyor, GPU'da GTX 1050 diyor. Ne yapacağımı şaşırdım ama format atmadan önce CPU i5 11400'dü, GPU'da RTX 3050'ydi. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Yapmanız gereken ilk şey bulunduğunuz bölgedeki en yakın adliyeye giderek Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi olmanız. Şikayetçi olurken elinizdeki bütün delilleri sunun. Hem sistem özelliklerini gösteren ilan sayfasının ekran görüntüsünü hem satıcı ile olan bireysel mesajlaşmaları hem de dekontlar vs. hepsini sunun. Satıcı ile iletişim kurduğunuz bütün mesajlaşmaları sunun. Savcı ilgili kişiyi tespit edip iddianame düzenleyerek ceza davası açacaktır muhtemelen.

Bu işin cezai boyutuydu.

Ödediğiniz ücretin iadesi ve başkaca maddi zararlarınız ile manevi zararlarınıza yönelik ise bir alacak davası açmanız gerekecek. Tavsiyem öncelikle savcılık işlemlerinin sonucunu bekleyin. Böylece ilgili kişinin kimlik ve adres bilgileri ortaya çıkmış olur ve ondan sonra bir alacak davası açarsınız.
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Yapmanız gereken ilk şey bulunduğunuz bölgedeki en yakın adliyeye giderek Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi olmanız. Şikayetçi olurken elinizdeki bütün delilleri sunun. Hem sistem özelliklerini gösteren ilan sayfasının ekran görüntüsünü hem satıcı ile olan bireysel mesajlaşmaları hem de dekontlar vs. hepsini sunun. Satıcı ile iletişim kurduğunuz bütün mesajlaşmaları sunun. Savcı ilgili kişiyi tespit edip iddianame düzenleyerek ceza davası açacaktır muhtemelen.

Bu işin cezai boyutuydu.

Ödediğiniz ücretin iadesi ve başkaca maddi zararlarınız ile manevi zararlarınıza yönelik ise bir alacak davası açmanız gerekecek. Tavsiyem öncelikle savcılık işlemlerinin sonucunu bekleyin. Böylece ilgili kişinin kimlik ve adres bilgileri ortaya çıkmış olur ve ondan sonra bir alacak davası açarsınız.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Yapmanız gereken ilk şey bulunduğunuz bölgedeki en yakın adliyeye giderek cumhuriyet başvsacılığına şikayetçi olmanız. Şikayetçi olurken elinizdeki bütün delilleri sunun. Hem sistem özelliklerini gösteren ilan sayfasının ekran görüntüsünü hem satıcı ile olan bireysel mesajlaşmaları hem de dekontlar vs. hepsini sunun. Satıcı ile iletişim kurduğunuz bütün mesajlaşmaları sunun. Savcı ilgili kişiyi tespit edip iddianame düzenleyerek ceza davası açacaktır muhtemelen.

Bu işin cezai boyutuydu.

Satıcı ile iletişime geçtim, eğer iade yapmaz ise dava açacağımı söyledim. Hemen iadeyi kabul etti, ben de Sahibinden'den satıcı hakkında şikayetçi oldum.

Satıcı ile iletişime geçtim, eğer iade yapmaz ise dava açacağımı söyledim. Hemen iadeyi kabul etti, ben de Sahibinden'den satıcı hakkında şikayetçi oldum.
Sevindim. Yine de paranın fiilen cebinize girdiğini görün de ondan sonra derin nefes alırsınız. Tekrar geçmiş olsun.

İade ederken öyle hemen yollamayın, kargoyu verirken resmi atın. Adam ilk önce size parayı yollasın sonra siz kargoya verin. Kargo parasını da adama kilitleyin geçin.