cemkaraca

Yetkin
Yaklaşık 3-4 ay önce iPhone 12 aldım 2. el. İlk Apple telefonum, öncesinde Android kullanıyordum. O sıralar bütçem ona yetmişti. Yazın çalışacağım sizce 12'yi değiştirmeye gerek var mı? Değiştireceğim zaman, iPhone 12 satıp sıfır 15 veya 16 alabilirim. Pili %77, günde 3-4 kez şarja takıyorum. Ben pilini değiştirip kullanırım diye düşünüyordum ama aklıma telefonu yükseltme planı geldi. Sizce mantıklı mı telefonu yükseltmek yoksa 12 beni 3-4 sene götürür mü pilini değiştirirsem?

iPhone 12 serinin en düşük pillerinden birine sahip yani sıfır Apple pil taksan belki 3-4 etmezsin ama yine 1'den fazla edersin. Ha %77 telefonun performansını da düşürür orası ayrı ama ben olsam idarelik pil takardım sonra da cihazı değişirdim. Pil dediğin orijinal servisinde bile 4K olan bir şey. 3. parti takarsan 2K'ya halledersin. En azından bir süre götürür.

3-4 sene götürmeye götürür. 1 yıl daha günceleme alacak kafadan.

Bu biraz da sizin bütçenize bağlı. Verebilirim diyorsanız değiştirilebilir. Bütçe çıkabiliyorsa iPhone 17 çağ atlatır. 120Hz'den dolayı. 16 ile arasında 8-10 bin lira olması lazım.

Paranla rezil olmussun maalesef dusuk butceyle iPhone alarak. İkinci el 15+ bak. SoT olarak hala gideri olan bir cihaz.
Paramla rezil olmalık bir durum yok. İlerde değiştiririm diye idarelik iphone 12 aldım. Şuan o ilerde değiştiririm dediğim zamana geldim.

3-4 sene götürmeye götürür. 1 yıl daha günceleme alacak kafadan.

Bu biraz da sizin bütçenize bağlı. Verebilirim diyorsanız değiştirilebilir. Bütçe çıkabiliyorsa iPhone 17 çağ atlatır. 120Hz'den dolayı. 16 ile arasında 8-10 bin lira olması lazım.
17 biraz bütçemi aşıyor o kadar para biriktirecek zamanı bulamayabilirim. iPhone 16'Ya zam geldi sanırım 60 bindi 70 bin oldu yanlış hatırlamıyorsam MediaMarkt'ta.

17 biraz bütçemi aşıyor o kadar para biriktirecek zamanı bulamayabilirim. iPhone 16'Ya zam geldi sanırım 60 bindi 70 bin oldu yanlış hatırlamıyorsam MediaMarkt'ta.
70 bine çıkıyorsanız iPhone 17 75'e iniyor sık sık. MediaMarkt gibi yerler arada indirim yapıyor ve genel olarak pahalı. Fırsat kovalamak lazım.

Paramla rezil olmalık bir durum yok. İlerde değiştiririm diye idarelik iphone 12 aldım. Şuan o ilerde değiştiririm dediğim zamana geldim.
Gunde 3-4 kere telefonu sarja takmak anormal bir durum. İdarelik daha iyi bir telefon da alabilirdin. Ancak marka algisi yuzunden 12 aldigini dusunuyorum. Ve ayrica hatirliyorum. Telefonu 2025'de almistin sanirim. Model tavsiyesi olarak dedigim gibi en uygun olarak 15+ oneririm boyutunun buyuk olmasi sorun degilse. Boyut onemliyse 16 veya pek onermek istemesem de duz 15'i oneririm.