Hocam 13 alınmaz ama 13 Pro alınabilir. Mesela ablamda IP14 var ama 60 Hz feci göz kanatıyor. İkinci el olarak temizini bulursanız 13 Pro öneririm kamera ve işlemci açısından çok iyi bir cihaz ve 120Hz ile aşırı akıcı geliyor. Sıfır alacaksanız S24 öneririm ben o fiyat bandına. Pro Max büyüklüğünde bir telefon ararsanızda S25 FE işinizi görür.

Söylediğiniz 13 Pro 35k dan başlıyor. iOS harici olmaz deniyorsa 13'ten mantıklı cihaz yok o bütçede.

Alınabilir, uzun ömürlü cihazlardır. Önemli olan kararlılık ve yazılım desteğiyse zaten şu anlık Apple'dan iyisi yok.

Alınmaz, 120 Hz yok. Sadece işlemcinin saf gücü iyi, o da 60Hz ekranda görünmez. A56 alın.

Oyun oynamayacak bir insan 120 Hz ekranı ne yapsın? Diyelim ki Resident Evil 4 gibi AAA sınıfı oyun açacak sahibi, iPhone 16 sahibi bile olsa 30 kare/sn'nin üzerine çıkması pek olası değil. Misal olarak Galaxy S25'imde GRID Legends oynuyorum, 30 kare/sn değerine sabitleniyor ve hatta bazen takılmalar da oluyordu.

Alınabilir, uzun ömürlü cihazlardır. Önemli olan kararlılık ve yazılım desteğiyse zaten şu anlık Apple'dan iyisi yok.

Oyun oynamayacak bir insan 120 Hz ekranı ne yapsın? Diyelim ki Resident Evil 4 gibi AAA sınıfı oyun açacak sahibi, iPhone 16 sahibi bile olsa 30 kare/sn'nin üzerine çıkması pek olası değil. Misal olarak Galaxy S25'imde Grid Legends oynuyorum, 30 kare/sn değerine sabitleniyor ve hatta bazen takılmalar da oluyordu.

Aslında 120Hz oyun için değil artık standartlaşmış bir yenileme hızı. 13 için söylenecek söz yok 120Hz olmasına da gerek yok o fiyatta iOS başka cihaz yok.

Hocam 13 alınmaz ama 13 Pro alınabilir. Mesela ablamda IP14 var ama 60 Hz feci göz kanatıyor. İkinci el olarak temizini bulursanız 13 Pro öneririm kamera ve işlemci açısından çok iyi bir cihaz ve 120Hz ile aşırı akıcı geliyor. Sıfır alacaksanız S24 öneririm ben o fiyat bandına. Pro Max büyüklüğünde bir telefon ararsanızda S25 FE işinizi görür.
13'e şu an para yetişmiyor zaten hocam proya hiç yetişmez. Öneri için teşekkür ederim. Başlarda Android düşünüyordum da neredeyse hiç android kullanmadım ve alıştığım telefondan ilerlemek istiyorum.

Halihazırda iPhone X kullanıyorum ve iOS 16 olduğu için çoğu uygulama yüklenmiyor ve telefon artık hantallaştı. Bir işe girince 13 almayı düşünüyorum fiyatları 22.000, 24.000 TL arası. Normalde 11 Pro düşünüyordum ama almışken bir daha değiştirmek istemiyorum. Aralarında ne fark var bilmiyorum. Sizlerin de önerilerinizi almak istedim.

Eski cihaz. Ben olsam ikinci el S23 alıp serviste batarya değişimi yaptırırdım. Sanırım aynı fiyata denk geliyor ikinci el iPhone 13 ile.

Halihazırda iPhone X kullanıyorum ve iOS 16 olduğu için çoğu uygulama yüklenmiyor ve telefon artık hantallaştı. Bir işe girince 13 almayı düşünüyorum fiyatları 22.000, 24.000 TL arası. Normalde 11 Pro düşünüyordum ama almışken bir daha değiştirmek istemiyorum. Aralarında ne fark var bilmiyorum. Sizlerin de önerilerinizi almak istedim.
Hayır, alınmaz onun yerine Android alternatiflere bakın derim.