Serkovic

Uzman
Arkadaşlar merhaba, Haziran ayında 15PM aldım sıfır olarak. Dün pil sağlığım %99'a düşmüş. Şarj döngüsü 63'te. Telefonu şarj olurken kullanmadım, %20-%100 iyileştirilmiş pil şarjı olarak kullandım. Arada bir %80 şarj sınırını da kullandım ve şarj asla %20'nin altına düşmedi. Sizce normal mi %1'lik kayıp?

Arkadaşlar merhaba, Haziran ayında 15PM aldım sıfır olarak. Dün pil sağlığım %99'a düşmüş. Şarj döngüsü 63'te. Telefonu şarj olurken kullanmadım, %20-%100 iyileştirilmiş pil şarjı olarak kullandım. Arada bir %80 şarj sınırını da kullandım ve şarj asla %20'nin altına düşmedi. Sizce normal mi %1'lik kayıp?
Hocam bu kadar kafaya takmayın. Her zaman telefonun pili düşünülmez. Aman pile dikkat edeyim, aman %1 bile sağlığı düşmesin diye diye mentalinizden olursunuz. Siz telefona değil, telefon size sahip olur.

Sadece şarj etme olarak bakmayın. Şarj kadar tüketim de önemli. Sizin kullanım senaryonuz nasıl bilemiyoruz. Sıcaklık bile bu durumu etkiliyor.

O yüzden kafaya takmaya gerek yok. İyi baksanız bile pil 2 yıl içinde hissedilir kayba uğruyor. 100-200 mAh için değmez...

Telefonunuzu kaliteli bir şarj aleti ile şarj etmek dışında pil konusunda kafanıza takmanız gereken hiçbir şey yok. 15 Pro Max'in batarya değişimi telefonun fiyatına oranla inanılmaz ucuz kalıyor zaten. Sıkıntı yaşarsanız verin servise değişsinler.

Sıcaklık, oyun oynama alışkanlığı, sık sık telefonu agresif kullanma (ağır uygulamalar ve oyunlar) gibi durumlar etkiliyor kafaya takılacak bir şey bence de değil ama 2.el de bayağı kafayı takıyor insanlar bu duruma.

Eğer durumun yoksa pile iyi bak. Şu anda pil değişimi Apple'ın kendi sitesinde sorgulattığımda 4.000 TL. Yapman gereken ne olursa olsun orijinal kablo ve orijinal adaptör kullan. Telefonu şarj olurken kullanma, kullanmamışsın zaten ama yine de yazayım dedim.

2. el iPhone 15 Pro veya Pro Max almayı düşünüyorum ve dikkatimi çeken bir şey var. 15 Pro olanların çoğunda 200-300 döngüde pil sağlığı %95 üzerinde fakat 15 Pro Max olanların çok az kullanılmasına rağmen hep %90-95 aralığında. 15 Pro Max'lerde sorun mu var diye düşünmeye başlamadım değil.

Son düzenleyen: Moderatör: