Kedi bakımı nasıl yapılır?

Grython

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Kedi sahipleneceğiz ama en ufak bir bilgim yok kedi nasıl bakılmalı, kedi kumudur mamasidir falan. Aşağıya fotografini bıraktım. Yaşını falan bilmiyorum, erkek mi dişi mi onu da bilmiyorum. Kedi bakımı nasıl olmalı? Bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

IMG-20250426-WA0005.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım scottish fold, tipine bakılırsa da erkek :) Kuyruğunu kaldırıp bakın, kısırlaştırılmadıysa ve testisleri varsa zaten erkektir. Yaşını anlamak için dişlerini görmek gerek. Kedi bakımı çok ama çok uzun bir konu. SEO'ya zarar veriyor diye konuyu buraya açmamıştım ama bu konu size yardımcı olacaktır. Ayrıca sorunuz olursa beni etiketleyebilirsiniz.

Kedi kumunu her kirlendiğinde değiştir. Tuvalet eğitimi olduğunu düşünüyorum. Çok kirlenince tuvalet eğitimini es geçip oraya buraya yapabiliyorlar. Haftada 1-2 kez değiştirsen yeterlidir.

Parazit aşılarını vesaire kesinlikle aksatma.

Tırnaklarını zamanında kestir, uzamasın. Yoksa oraya buraya takıp kırabiliyorlar veya kendilerini yaralayabiliyorlar.

Mama işi kediye göre değişiyor. Benim tavsiyem bir kuru, bir yaş mama al. Yaş mamayı çok verme. Kuru mama olarak ben yavru mamaları alıyorum küçük taneleri iyi oluyor. Yaş mamayı fazla verirsen bağırsak sorunu yaşarlar ve aşırı tüy dökerler.

Ayrıca ve ayrıca, cins kedilerin kısırlaştırma işlemleri zor oluyor. Kısırlaştıracaksanız veteriner ile iyice konuşun.

Cins kedi olduğu için genelde kalça tarafları ağrır bu türün. Severken o tarafları sevmeyin. Zaten dokununca bacağını geri çeker veya tepki gösterir. Mama önerisi isterseniz verebilirim.

Merhaba arkadaşlar. Kedi sahipleneceğiz ama en ufak bir bilgim yok kedi nasıl bakılmalı, kedi kumudur mamasidir falan. Aşağıya fotografini bıraktım. Yaşını falan bilmiyorum, erkek mi dişi mi onu da bilmiyorum. Kedi bakımı nasıl olmalı? Bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 143799
Hocam her haftanın günleri düzenli veterinere götürün hatta şimdi götürün. Bakımının nasıl yapılacağını ona sorun o bizden daha iyi bilir. Hatta gitmişken cinsiyetini de sorarsınız.

@Lotr Manyağı hocam bu tarz kedi başlangıç seti almak mantıklı mı sizce? Alınması gereken bir sürü ürün var çünkü kafam karıştı hangisi daha iyi diye.

Mantıksız diyemem en azından. İçeriği fena değil ve neredeyse hepsi de kullanılan ürünler. Bütçeniz var ise alabilirsiniz. Mama ve kum seçiminizi iyi yapın zira sürekli değiştirilecek şeyler değil.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt