1138

Uzman
Makaleler
6
Oyun dediğinizde genellikle iyi bir kitleden bahsetmek mümkün olmuyor çünkü çoğu oyunun yaş aralığı pek yüksek değil. Bildiğiniz yaş kitlesi yüksek, fazla toxic bulunmayan oyunlar nelerdir?

Ben örnek verecek olursam Clash Of Clans diyebilirim. Yeni jenerasyonun pek sevmediği bir oyun ve yaş kitlesi ciddi manada yüksek. Evli, çocuk sahibi adamların bulunduğu yılların eskitmediği bir oyundur. Güzel bir klan bulduğunuzda sağlam muhabbetler döner.

CS2. Faceit'te yüksek elolarda oynayanlar genelde yaşı büyük insanlar oluyor ve muhabbetleri sarıyor. Onun dışında kitlesi çok da sağlıklı bir oyun değil.

@1138 CoC bir ara kitlesel olarak bozulacak gibi olsa da şu an toparlamış durumda. Kemik kitlesi hariç kimse oynamıyor cidden. Whiteout Survival var. Globalde, genelde sadece Türkler oluyor. 20-25 yaş kitleyle çok karşılaşıyordum.

-LoL kitlesi çok elit, herkes Boğaziçi ve İTÜ okuyor. Doktor falanlar yani o derece elit bir kitle.

-R6 kitlesi var. Zaman zaman takımlar o kadar mükemmel geliyor ki hiç tanımadığınız kişilerle ekip olup o oyunu çok güzel şekilde domine edebiliyorsunuz.
-Sea of Thieves kitlesi de kafa dengi insanlar gördüğüm kadarıyla. Çok yabancılık çekmeden kendileriyle iletişim kurabiliyordu en son.
-Battlefield kitlesi de var, oyunlarda hiç toxiclik görmedim çoğu zaman.

Daha da aklıma gelmedi.

@1138 CoC bir ara kitlesel olarak bozulacak gibi olsa da şu an toparlamış durumda. Kemik kitlesi hariç kimse oynamıyor cidden. Whiteout Survival var. Globalde, genelde sadece Türkler oluyor. 20-25 yaş kitleyle çok karşılaşıyordum.
Zamanında oyunu oynayan çocuklar bile 18-20 yaşlarına gelmiş durumda. Hala mantık olarak çok güzel oyun lakin yeni belediye binaları geldikçe süreler artıyor ve oynanmayacak hale geliyor. Bırakmak istemeyenler yeni hesap açıyor ve sıfırdan gelişiyor. Bu gidişle daha fazla tutunamayacağını düşünüyorum.

Insurgency Sandstorm diyebilirim, ama uzun zamandır oynamıyorum. Oyuna 2018'de ilk betasında başlamıştım. Topluluğu siz oyunda ne yaptığınızı bilmeseniz bile size karşı tutum alan bir topluluk değildi hiç bir zaman, şu sıralar oynamıyorum o yüzden nasıldır bir fikrim yok.

Ready or Not oyunu da iyidir diye düşünüyorum. Genelleme yapmak istemem ama bu tür ücretli oyunların kitlesi yaşlı kitle olabiliyor.