Lenovo LOQ serisi laptop oyun oynarken kapandı ve açılmıyor

gokhankalafattt

Üyecik
Merhaba,

Lenovo LOQ serisi laptopum oyun oynadığım esnada şarjda iken kapandı. Şu an herhangi bir tepki vermiyor. Laptopu 6-7 ay önce düşürmüştüm, küçük bir çatlak oluşmuştu. Şimdi garantiye vereceğim ancak bu sorun için acaba kullanıcı hatasına sokar mı servis? Bu hatanın nedeni ne olabilir?

Gen 9 LOQ'lardaki kronik anakart problemi bu, Intel veya AMD işlemcili model fark etmeksizin yaşanabiliyor. Sorunun düşme ile çok büyük ihtimalle bir alakası yok. Servis umarım sıkıntı yaratmadan anakart değiştirir.
AMD işlemcilerde yaşanmıyor diye biliyordum öyle bir şey varsa üzücü.

Kusura bakmayın yeni gördüm mesajları. Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Kullandığım model LOQ 15ARP9 modeli. Düşme olduktan sonra uzun süre kullandım herhangi bir sorun vermedi. Ancak birkaç gündür 2-3 kez oyun oynarken kapandı cihaz. Tekrar Power tuşuna bastığımda açıldı. Bugün yine kapandı bu kez açılmadığı gibi şarj yerindeki ışıkta yanmıyor. Cihazda şu an hiçbir tepki yok.

İşlemci: Ryzen 7 7435HS.

Şarj ışığı yanıyor mu hocam bir umut novo tuşunu deneyin.

@gokhankalafattt , öncelikle cihazın altındaki iğne yardımıyla basılan Novo tuşuna basarak cihazı açmayı deneyin. Bu da olmazsa arka kapağı açıp batarya soketini tak çıkar yapın. Işık gelmiyorsa batarya soketi yerinden oynamış olabilir.

Cihazın arka kapağını açtıktan sonra fotoğrafı gönderip beni etiketleyin. Bazen bildirim düşmüyor.

Uzaktan bir şekilde anakartı kontrol edelim. Bu anakart sorununa delalet değil gibime geliyor.

Cihazın arkasına açarken zarar vermeyin.

Son düzenleme:
Şarj ışığı yanıyor mu hocam bir umut novo tuşunu deneyi

@gokhankalafattt , öncelikle cihazın altındaki iğne yardımıyla basılan Novo tuşuna basarak cihazı açmayı deneyin. Bu da olmazsa arka kapağı açıp batarya soketini tak çıkar yapın. Işık gelmiyorsa batarya soketi yerinden oynamış olabilir.

Cihazın arka kapağını açtıktan sonra fotoğrafı gönderip beni etiketleyin. Bazen bildirim düşmüyor.

Uzaktan bir şekilde anakartı kontrol edelim. Bu anakart sorununa delalet değil gibime geliyor.

Cihazın arkasına açarken zarar vermeyin.
Merhaba. Cihazı bugün servise verdim. Keşke bilgim olsaydı novo tuşundan denerdim. Servisden gelecek cevaba göre hareket edeceğim. Neticeyi buradan paylaşacağım.

düşmeden kaynaklı şöyle bir çatlak vardı şarj soketi tarafında ama ben bu şekilde 6 ay sorunsuz kullandım.

Şarj ışığı yanıyor mu hocam bir umut novo tuşunu deneyin.
Maalesef hocam yanmıyordu.

Dosya Ekleri

• IMG_0310.webp
    IMG_0310.webp
    93,7 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba. Cihazı bugün servise verdim. Keşke bilgim olsaydı novo tuşundan denerdim. Servisden gelecek cevaba göre hareket edeceğim. Neticeyi buradan paylaşacağım.

Düşmeden kaynaklı şöyle bir çatlak vardı şarj soketi tarafında ama ben bu şekilde 6 ay sorunsuz kullandım.

Maalesef hocam yanmıyordu.

Anakart değişiminden sonra inşallah bu sorundan kurtulursunuz cihazınızın tadını çıkarın.

Teşekkürler umarım kullanıcı hatasına sokmazlar. Bence anakartı arızası gibime geliyor. Soket arızası olsaydı en azından cihaz kendi bataryasındaki gücü kullanıp açılırdı sanki. Ama cihazda hiçbir tepkinin olmaması düşündürücü.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt