Lenovo R25i-30 monitörün LED'i yanıp sönüyor

Daha 2 saat önce video izlerken LED ışığının yanıp söndüğünü fark ettim. Normalde böyle bir durum olmuyordu. Yaklaşık 5 dakika önce ise LED ışığı 5 saniye söndü, sonra tekrar yandı. Bu durum normal mi? Garantiye yollamalık bir durum mu onu anlamadım.

1. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- Monitörün güç kablosunun düzgün bir şekilde prize takılı olduğundan emin olun.
- Farklı bir prizi deneyin; sorun prizle ilgili olabilir.

2. Kablo Bağlantılarını İnceleyin:
- Monitör ile bilgisayar arasındaki bağlantı kablosunu (HDMI, DisplayPort, vb.) kontrol edin.
- Kabloların her iki ucunun da sıkı ve güvenli olduğundan emin olun.

3. Monitörü Farklı Bir Bilgisayara Bağlayın:
- Mümkünse monitörü başka bir bilgisayara bağlayın. Eğer LED ışığı yine yanıp sönüyorsa, sorun monitörde olabilir.

4. Farklı Bir Kablo Kullanın:
- Monitörünüzün bağlantı kablosunu değiştirerek test edin. Kablo arızalı olabilir.

5. Monitörü Sıfırlayın:
- Monitörün güç düğmesine basarak kapatın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar açın.

6. Üretici Belgelerini Kontrol Edin:
- Monitörün kullanım kılavuzunu inceleyin; LED yanıp sönmesiyle ilgili belirtilen bir durum varsa, oradan bilgi alabilirsiniz.

7. Garanti Durumunu Değerlendirin:
- Eğer yukarıdaki adımlar problemi çözmezse, monitörünüzün garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edin. Garanti kapsamında ise, üreticiyle iletişime geçmek en iyi çözüm olacaktır.

Bu adımları uyguladıktan sonra, hala sorun devam ederse, daha fazla teknik detay vermek için yanıtınızı bekleyelim.

Daha 2 saat önce video izlerken LED ışığının yanıp söndüğünü fark ettim. Normalde böyle bir durum olmuyordu. Yaklaşık 5 dakika önce ise LED ışığı 5 saniye söndü, sonra tekrar yandı. Bu durum normal mi? Garantiye yollamalık bir durum mu onu anlamadım.

Bende de aynı monitör var, fakat bu tarz bir olay başıma gelmedi. İstersen OSD menüsünden LED indikatörü kapat, ve daha sonra tekrar aç.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt