Lian Li Vision Fan Konfigürasyonu

ardiskos

Çalışkan
Merhaba, fan konfigürasyonu konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var!

Sistemimde Lian Li bir kasa ve Asus ROG Ryujin III sıvı soğutma kullanmayı planlıyorum. Ancak fan düzeni konusunda kararsızım.

Lian Li’nin sitesinde 6 intake, 2 reverse bir konfigürasyon öneriliyor. Fakat forumlarda ve kullanıcı yorumlarında genelde 4 reverse, 3 intake gibi bir düzen tercih edildiğini görüyorum. Sizce hangisi daha uygun olur?

Ek olarak, intake fanlar sıvı soğutma radyatöründe mi yer almalı, yoksa kasa tabanında mı konumlandırılmalı? Fan seçimlerimi yine Lian Li markasından yapacağım. LCD’li fanları soğutucuda ve exhaust için kullanmayı düşünüyorum. Yardımınızı bekliyorum

3 intake ve 4 egzoz kombinasyonu negatif hava basıncı meydana getirir, pek tavsiye edilmez. Kasa içi tozlanma çok olur.

Sıvı soğutma fanları egzoz fanı olarak, dışarı hava üfleyecek şekilde kurulmalı. Bu kasada yapılabilecek en olası senaryo soğutucu radyatörünün kasa yanına dik şekilde konumlandırılması ve 3 fanın dışarıya bakması, arkada bir veya iki fanın ve alttaki üç fanın intake olması tavsiyemdir. Yani şu şekilde;

1737358362959.webp

Üst kısmın mesh olarak değiştirilebildiği yazıyor. Eğer böyle bir seçenek mevcut ise yerinizde olsam sıvı soğutucu radyatörünü üste takarım fanlar dışarıya üfleyecek şekilde. Alt ve yan fanları giriş yaparım, arkaya da 1 adet egzoz fanı takarım.

İki seçim arasında kaldım. Bunlardan hangisini seçmeliyim?

Sanırım, bottom kısmında 3 intake almak daha mantıklı gibi geliyor. O seçeneğe daha yakınım.

Dosya Ekleri

• fan1.webp
    fan1.webp
    253,4 KB · Görüntüleme: 30
  • fan2.webp
    fan2.webp
    251,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt