Sxinar
Yetkin
- Makaleler
- 3
Merhabalar malum javaya zaman zaman işimiz düşüyor linux kullanırken çift tık yapınca "ARK" ile arşiv olarak açıyor ancak biz çalıştırmak istiyoruz.
Öncelikle sisteme javayı yüklüyorsunuz ve sürekli çift tık yapınca açılması için "sudo nano /usr/share/applications/java.desktop" komutunu giriyoruz ve aşağıda verdiğim kodu yapıştırarak "CTRL+O" daha sonra "CTRL+X" yaparak kaydederek çıkıyoruz.Ben nano kullanıyorum siz metin belgesi ile de yapabilirsiniz ama nano ile kolayca hem dosya oluşuyor hem düzenleyebiliyoruz.
Nano kullanmak istemeyenler için:
"/usr/share/applications/" yolunda gidiyoruz ve kolaylık olması için "java.desktop" adında bir dosya oluşturuyoruz ben rahat olması için java.desktop koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz.
Daha sonra bu dosyanın içeriğini açıyoruz ve verdiğim kodu yapıştırıyoruz:
Bu kodları eklediğiniz andan itibaren ön tanımlı olarak ayarlarsanız .jar uzantılı tüm dosyaları bu yöntem ile kolaylıkla açabileceksiniz. Yine de yeniden başlatmak iyi olabilir
Takipte kalın Linux rehberleri artık bolca gelecek.
Öncelikle sisteme javayı yüklüyorsunuz ve sürekli çift tık yapınca açılması için "sudo nano /usr/share/applications/java.desktop" komutunu giriyoruz ve aşağıda verdiğim kodu yapıştırarak "CTRL+O" daha sonra "CTRL+X" yaparak kaydederek çıkıyoruz.Ben nano kullanıyorum siz metin belgesi ile de yapabilirsiniz ama nano ile kolayca hem dosya oluşuyor hem düzenleyebiliyoruz.
Nano kullanmak istemeyenler için:
"/usr/share/applications/" yolunda gidiyoruz ve kolaylık olması için "java.desktop" adında bir dosya oluşturuyoruz ben rahat olması için java.desktop koydum siz ne isterseniz koyabilirsiniz.
Daha sonra bu dosyanın içeriğini açıyoruz ve verdiğim kodu yapıştırıyoruz:
Kod:
[Desktop Entry]
Name=Java Application
Comment=Java Application
GenericName=Java Application
Keywords=java
Exec=java -jar %f
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
MimeType=application/x-java-archive
StartupNotify=true
Bu kodları eklediğiniz andan itibaren ön tanımlı olarak ayarlarsanız .jar uzantılı tüm dosyaları bu yöntem ile kolaylıkla açabileceksiniz. Yine de yeniden başlatmak iyi olabilir

Takipte kalın Linux rehberleri artık bolca gelecek.