furkan184

Uzman
İyi günler. Film izlerken bir anda PC mavi ekran verdi ve bir daha açılmadı. Başta sürekli BIOS'a atıyordu, daha sonra otomatik onarıma hazırlanıyor demeye başladı ve hala öyle. Mavi onarım ekranına atıyor oradaki bütün seçenekleri araştırıp denedim olmadı. CMD'den kod da denedim, formatı da denedim asla düzelmiyor hala aynı yere arıyor.

BIOS'u kurcaladım Windows'un olduğu M.2 SSD SATA informationda görünüyor ama boot priorityde çıkmıyordu. BIOS ayarını legacy yapınca SSD'yi görmeye başladı ama bu sefer de açınca siyah ekranda "bootable devices bulunamadı" diyor. BIOS'u defaulta alıp format atayım dedim, format ekranında M.2 SSD çıktı bu sefer de "Windows yüklenemez diski sıfırla" dedi tamam dedim, hata verdi sıfırlamadı ve SSD kayboldu o ekrandan. BIOS'u güncelledim yine olmadı. Bu seferde M.2 SSD format ekranında hiç görünmüyor. Diğer D: Diskinin olduğu görünüyor ama o normal SSD. BIOS'a format için EZ Flash'a girince orada M.2 SSD görünüyor içindeki dosyaların ismi de görünüyor.

Napmam lazım benim artık ölmüş mü bu SSD ama dosyalar da görünüyor bir yandan yardım lütfen.

Maalesef denedim yine olmadı. Otomatik onarıma hazırlanıyor deyip Windows 10'a devam et, sorun gider ve bilgisayarı kapat ekranına atıyor. İçindeki dosyaları BIOS'un EZ Flash kısmında görünce bozulmamıştır deyip kendimi avutuyordum bende ama legacyken görünüyordu galiba artık görünmüyor şimdi tekrar baktım.

SSD: Adata 250GB aswordfısh-250G-C M.2 PCI-e SSD

Anakart: ASUS Prime H410M-K r2.0 2933(OC)MHz DDR4 soket 1200 HDMI DVI M.2 mATX

SSD ekran kartının altında kalıyor aşağı yukarı 3'TE1'lik bir kısmı ve 3 yıllık bir sistem ısınmadan dolayı mı bozuldu acaba ne olabilir ki sebebi?

Eğer şu an sistemi açmaya çalıştığınızda Windows onarma gibi bir seçenek geliyorsa SSD halen daha yaşıyordur. Windows‘u açmak için ön yükleyici onarmanız gerekiyor aşağıdaki rehberle ön yükleyici onarıp muhtemelen tekrar windows‘a erişebilirsiniz: