Hepinize merhaba, bu rehberimde RAM'leriniz sağlıklı çalışıyor mu, bozuk mu bunları öğrenmenize olanak sağlayan Memtest86 kullanma rehberi hazırlıyorum. İlk başta Memtest86'yı indiriyoruz. İndirdiğimiz ZIP dosyasını, klasöre ayıklayıp imageUSB.exe dosyasını çalıştırıyoruz.

Ekran görüntüsü 2023-12-30 091642.webp

Bu sayfada, browse kısmından USB belleğimizi seçip Write demeniz gerekiyor. Bu noktada, USB belleğinizdeki bütün dosyalarında silineceğini unutmayın.

Ardından önyükleme menüsüne giriyoruz, bu anakarttan anakarta değişiklik gösterir. ASUS anakartlarda F8, MSI anakartlarda F11, Gigabyte anakartlarda ise F12 tuşudur. Önyükleme menüsünde USB belleğimizi seçiyoruz ve Memtest86 başlıyor. Herhangi bir tuşa dokunmazsanız test kendi kendine başlayacaktır.

asdqwd.webp

Takılı RAM modülüne, DDR oranına göre testin süresi uzayabilir. Ben uyumadan önce yapmıştım uyandığımda test bitmişti.

Screenshot_76.webp

Test bittikten sonra herhangi bir tuşa basarak sonuçları görebilirsiniz, başarılı olan bir RAM testinde sonuç sayfası aşağıdaki şekildedir.

Screenshot_77.webp

Konudaki son iki ekran görüntüsü Technopat YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel rehber hocam elinize sağlık. Merak ettiğim şey, MemTest64 kullanarak da aynı testleri yapabilir miyiz? Boot falan uğraşmak gerekmediği için sordum.

Hepinize merhaba, bu rehberimde RAM'leriniz sağlıklı çalışıyor mu, bozuk mu bunları öğrenmenize olanak sağlayan Memtest86 kullanma rehberi hazırlıyorum. İlk başta Memtest86'yı indiriyoruz. İndirdiğimiz ZIP dosyasını, klasöre ayıklayıp imageUSB.exe dosyasını çalıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 5059

Bu sayfada, browse kısmından USB belleğimizi seçip write demeniz gerekiyor. Bu noktada, USB belleğinizdeki bütün dosyalarında silineceğini unutmayın.

Ardından önyükleme menüsüne giriyoruz, bu anakarttan anakarta değişiklik gösterir. ASUS anakartlarda F8, MSI anakartlarda F11, Gigabyte anakartlarda ise F12 tuşudur. Önyükleme menüsünde USB belleğimizi seçiyoruz ve Memtest86 başlıyor. Herhangi bir tuşa dokunmazsanız test kendi kendine başlayacaktır.

Eki Görüntüle 5060

Takılı RAM modülüne, DDR oranına göre testin süresi uzayabilir. Ben uyumadan önce yapmıştım uyandığımda test bitmişti.

Eki Görüntüle 5061

Test bittikten sonra herhangi bir tuşa basarak sonuçları görebilirsiniz, başarılı olan bir RAM testinde sonuç sayfası aşağıdaki şekildedir.

Eki Görüntüle 5062

konudaki son iki ekran görüntüsü Technopat YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

Buna ihtiyacım vardı. Deneyip buraya bıraksam ban sebebi midir acaba?