Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Lamzu Maya X fareye geçen yılın sonlarında geçiş yaptım. İlk başta pek Minecraft oynamıyordum ve diğer oynadığım tüm oyunlarda taş gibi çalıştı. O dönemde Hypixel'de oynamayı neredeyse bırakmıştım, bu nedenle pek Minecraft oynamak için bir sebep bulamıyordum.

Fakat şu anda ara sıra Hypixel'de Murder Mystery veya Capture The Wool gibi oyunlar oynuyorum. Genellikle Murder Mystery oynuyorum bu arada. Bunun için de Minecraft 1.8.9 sürümünü kullanıyorum. İşte sorun tam olarak burada başladı.

Lamzu Maya X farem 2000 Hz olarak ayarlı iken Minecraft'ta fare hareketleri gerçekten iğrenç davranıyor. Fareyi hızlıca sağ sol yapıyorum, eşit sağ sol yapmama rağmen sık sık aşırı sağ ya da aşırı sol yapıyor. Çoğu zaman fare hareketleri mikro takılmaya uğruyor. Yani sanki oyunda Micro Stuttering sorunu var mış gibi davranıyor, fakat oyun yağ gibi akıyor. Sadece fare hareketleri berbat halde. Bu takılmalardan dolayı sık sık hareket atlaması ve aşırı hareket sorunu yaşıyorum.

Sorunu çözmek için faremi kablo ile bağlıyorum (Lamzu Maya X'in kablolu modda maksimum 1000 Hz desteği var) ve sorun neredeyse bitiyor. Oyunu çatır çatır oynayabiliyorum.

İnternetten araştırdığım kadarıyla Minecraft en fazla 500 Hz fare hızını destekliyormuş.

Sırf bu yüzden fareyi muhtemelen hep 1000 Hz'de kullanacağım. Hem 1000 Hz'de pil ömrü daha uzun oluyor.

@Toby Fox

Driver ayarlarinizi paylaşabilir misiniz?
1741188786964.webp

Yazılımdaki ayarlarım bu şekilde. Polling Rate'i 2000 Hz yapınca Minecraft'ta fare hareketleri sapıtıyor ve PvP atmak zorlaşıyor. O yüzden 1000 Hz'de kullanıyorum. Hem pil ömrü de daha uzun oluyor.

Bu arada sorunun fare ile bir alakası olmadığını da belirteyim. Sorun Minecraft'ın 500 Hz üstünü desteklememesinden kaynaklı. Zaten Lunar Client'ı 1000 Hz ve üstü bir fare ile açınca Lunar Client bu konuda uyarı veriyor ve fareyi 500 Hz'e almayı öneriyor.

Eki Görüntüle 130273

Yazılımdaki ayarlarım bu şekilde. Polling Rate'i 2000 Hz yapınca Minecraft'ta fare hareketleri sapıtıyor ve PvP atmak zorlaşıyor. O yüzden 1000 Hz'de kullanıyorum. Hem pil ömrü de daha uzun oluyor.

Bu arada sorunun fare ile bir alakası olmadığını da belirteyim. Sorun Minecraft'ın 500 Hz üstünü desteklememesinden kaynaklı. Zaten Lunar Client'ı 1000 Hz ve üstü bir fare ile açınca Lunar Client bu konuda uyarı veriyor ve fareyi 500 Hz'e almayı öneriyor.

Herkes aynı sorunu yaşıyor. Minecraft 1000 Hz üstünde sapıtıyormuş.