cuneytkk

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz günlerde Pullsar Ice Dragon sıvı metal ile Turbo mod ve Turbo fan ile ısı değerlerimi paylaşmıştım. Ancak kısa devre sorunundan ziyade bakır bloğun yüksek ısılarda cıva ile etkileşime girip zarar verebileceğini ve daha uzun vadede çip üzerinde kabarcıklar oluşabileceğini duydum. Bende piyasada 30 bin ₺ civarlarında olan Monster'ımı bir anda çöp olabileceği riskine girmek istemedim. Yeniden Pullsar Pullwark Bold ile termal macun ile değiştirdim. Bundan sonra daha nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Monster'la defalarca iletişime geçtim. Garanti kapsamında teknik servise yollayın diyorlar ama biliyorum ki MX-4 kullanıp cihazda sorun yoktur diyerek geri yollayacaklar. Monster artık bana pişmanlık olarak geliyor. Düşünceleriniz nelerdir?

Not: Isı değerleri başlangıç olarak bi nebze tatmin edici. Ancak bu ısı değerlerinde çalıştıkça Pump-Out'a neden oluyor.

Sistem;

Intel i7 11800h
RTX 3060
16 GB 2x8 RAM

Cinebench 24 çoklu çekirdek, 10 dakikalık ısı değerleri;
Ekran görüntüsü 2024-04-02 155955.webp

Şu konuda olduğu gibi 1 hafta sonra tekrardan uygulayıp kullanırsanız aşırı büyük bir sıkıntıyla karşılaşacağınızı sanmıyorum, daha çok alüminyum bloklu modeller için önerilmiyor bakırda kullananlar var. Şaşırdığım nokta o termal macun çok garip şekilde sıvı metale denk performans verebilmiş neredeyse, garip gerçekten. Önceki konuda olduğu gibi sıvı metal dışında PTM 7950 önerebilirim ama Pullwark bold ile soğutma anlamında yarışması uzak gibi gözüküyor.

Şu konuda olduğu gibi 1 hafta sonra tekrardan uygulayıp kullanırsanız aşırı büyük bir sıkıntıyla karşılaşacağınızı sanmıyorum, daha çok alüminyum bloklu modeller için önerilmiyor bakırda kullananlar var. Şaşırdığım nokta o termal macun çok garip şekilde sıvı metale denk performans verebilmiş neredeyse, garip gerçekten. Önceki konuda olduğu gibi sıvı metal dışında PTM 7950 önerebilirim ama Pullwark bold ile soğutma anlamında yarışması uzak gibi gözüküyor.
Hocam 1 haftalık sıvı metal kullanımında, bloğun üzerinde kalıcı izler kalmış bile. Bilgisayarım devamlı 70C derecenin üstüne çıkmayacak şekilde çalışsa kullanılabilir. Ama oyun oynarken sık sık 90C derecenin üzerine çıktığı için yüksek ısıdan bakır blok ile etkileşime girmesi tehlike arz edebilir. PTM 7950 gerçekten çok pahalı, bir termal macun için. TR fiyatlandırması olsa düşünmeden alır ve denerdim.

Mastergel Maker Cinebench R24 Çoklu çekirdek değerleri
Ekran görüntüsü 2024-04-13 175116.webp

Son düzenleme: