Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. MSI B450 Tomahawk Max anakart kullanıyorum. Uzun süredir 3I sürüm BIOS yüklü. Geçen ay MSI, 3J sürüm BIOS'u yayınladı. Bu BIOS ile CVE-2024-36877 açığı kapatıldı ve AGESA sürümü 1.2.0.ca sürümüne güncellendi.

Fakat o günlerde yeni keşfedilen sinkclose açığından dolayı MSI'ın yeni bir BIOS yayınlamasını beklediğim için 3J sürümünü yüklemiyorum. Şu anda en güncel 3K2 sürüm beta BIOS var. Bu sürüm ile sinkclose açığı kapatılmış ve AGESA sürümü 1.2.0.CC sürümüne güncellenmiş. Fakat beta BIOS olduğu için yükleyip yüklememekte kararsızım.

Sizce 3K2 sürüm beta BIOS şimdi yüklenmeli mi? Yoksa final sürüm olacak olan 3K sürümü mü beklenmeli?

Merhaba arkadaşlar. MSI B450 Tomahawk Max anakart kullanıyorum. Uzun süredir 3I sürüm BIOS yüklü. Geçen ay MSI, 3J sürüm BIOS'u yayınladı. Bu BIOS ile CVE-2024-36877 açığı kapatıldı ve AGESA sürümü 1.2.0.ca sürümüne güncellendi.

Fakat o günlerde yeni keşfedilen sinkclose açığından dolayı MSI'ın yeni bir BIOS yayınlamasını beklediğim için 3J sürümünü yüklemiyorum. Şu anda en güncel 3K2 sürüm beta BIOS var. Bu sürüm ile sinkclose açığı kapatılmış ve AGESA sürümü 1.2.0.CC sürümüne güncellenmiş. Fakat beta BIOS olduğu için yükleyip yüklememekte kararsızım.

Sizce 3K2 sürüm beta BIOS şimdi yüklenmeli mi? Yoksa final sürüm olacak olan 3K sürümü mü beklenmeli?
Ben de B450 Tomahawk Max kullanıyorum 3J sürümündeyim. BIOS'lar da finali beklemenin en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Sürümün beta olması neden seni kaygılandırıyor ki? Adında beta geçen bir şeye bu kadar ön yargılı olmamak lazım. Beta olunca kesin bir sorun yaşayacaksın anlamına gelmez. Kaldı ki sorun yaşasan bile, bilgisayarın açılmayacak görüntü vermeyecek şekilde bile sorun yaşasan, anakartında BIOS flash butonu olduğundan sorun yaşamadığın BIOS sürümünü tekrar yüklersin.

BIOS'u güncel tutmak her zaman iyidir. Şayet güncelleme sonrası BIOS ayarlarını yeniden yapmaya üşeniyorsan ona bir şey diyemem. Ayarları yeniden yapmak çok da yormasa gerek.

Yükleyin sorun olursa olursa flashback ile dönersiniz zaten.

Aradan 3 ay geçti fakat MSI final BIOS yayınlamadı. Şimdi araştırdım, gördüğüm kadarıyla MSI bu anakart için 3J'den sonra bir final BIOS yayınlamayı planlamıyormuş. Düz B450 Tomahawk'ta ise en son final BIOS sürümü Ağustos 2022'de çıkan 1I sürümü. Sonrasındaki tüm güncellemeler Beta ve düz Tomahawk'a çıkan en son Beta sürümünde de Sinkclose açığı kapatılmış.

Ancak MSI, B450 Tomahawk MAX için çıkan en güncel Beta BIOS'un herhangi bir soruna sahip olmadığını ve test edildiğini belirtiyor. O yüzden eve gelince bu BIOS'u yükleyeceğim.

Gördüğüm kadarıyla MSI, belli bir yaşa gelmiş anakartlara bir noktadan sonra sadece Beta BIOS veriyor. Birçok anakart modelinde bu duruma denk geldim.