Umut Ciran

Uzman
Herkese iyi günler.

Bilgisayarıma clear CMOS yapmadan start veremiyorum. Her kapatıp açtığımda CPU LED ışığı kırmızı RAM ışığı ise sarı renkli yanıyor.

İşlemcim: Ryzen 7 9700X
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Sistemdeki diğer bileşenler 5600XT ekran kartı var, 16 GB tek modül DDR5 RAM var,( pek güzel bir RAM değil Çin malı ) 550W PSU var, CPU için güç giriş kablosu 1adet 8pin mevcut, ( anakart üstündeki 2 tane olan 8 pin güç giriş slotunun birisi boş )

Herkese iyi günler.

Bilgisayarıma clear CMOS yapmadan start veremiyorum. Her kapatıp açtığımda CPU LED ışığı kırmızı RAM ışığı ise sarı renkli yanıyor.

İşlemcim: Ryzen 7 9700X.
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Sistemdeki diğer bileşenler 5600XT ekran kartı var, 16 GB tek modül DDR5 RAM var,( pek güzel bir RAM değil Çin malı ) 550W PSU var, CPU için güç giriş kablosu 1adet 8pin mevcut, ( anakart üstündeki 2 tane olan 8 pin güç giriş slotunun birisi boş )

BIOS'da herhangi bir ayar değiştiriyor musunuz?

Hayır hiç bir şey yapmıyorum sadece Clear CMOS yapıp pc yi açıyorum normal bi şekilde kullanıyorum, kapatında aynı işlemi bir daha yapmak zorunda kalıyıorum

Hayır hiçbir şey yapmıyorum sadece clear CMOS yapıp PC'yi açıyorum normal bir şekilde kullanıyorum, kapatında aynı işlemi bir daha yapmak zorunda kalıyıorum.

RAM'in kalitesiz olduğunu söylemişsiniz ve sorun RAM kaynaklı olabilir. PSU kaynaklı da olabilir. PSU nedir? Sertifikası var mı? Sertifikasız ve kalitesiz bir ürünse, belirli bir süre geçtikten sonra vadettiği değerleri veremeyebilir yetersiz geliyordur. Sorunun birçok nedeni olabilir. Anakart ve işlemci kaynaklı da olabilir. BIOS güncel mi? BIOS'u kontrol edin. Zaten clear CMOS yaparak sorun çözülüyorsa, bu BIOS ayarlarından kaynaklı olabilir. BIOS'u güncellemek çözüm olabilir.

RAM'in kalitesiz olduğunu söylemişsiniz ve sorun RAM kaynaklı olabilir. PSU kaynaklı da olabilir. PSU nedir? Sertifikası var mı? Sertifikasız ve kalitesiz bir ürünse, belirli bir süre geçtikten sonra vadettiği değerleri veremeyebilir yetersiz geliyordur. Sorunun birçok nedeni olabilir. Anakart ve işlemci kaynaklı da olabilir. BIOS güncel mi? BIOS'u kontrol edin. Zaten clear CMOS yaparak sorun çözülüyorsa, bu BIOS ayarlarından kaynaklı olabilir. BIOS'u güncellemek çözüm olabilir.
PSU powerboost marka 550w 80plus sertifikalı . Ram dandik evet çin malı. Arada açılıyo pc arada açılmıyor çok ilginç sorunun kaynağını bulsam direkt değiştiricem fakat anlayamıyorum

BİOS sürümüm bu. En sonra bilgisayarcı güncellemişti
1739879205873.webp

PSU Power Boost marka 550W 80Plus sertifikalı. RAM dandik evet Çin malı. Arada açılıyor PC arada açılmıyor çok ilginç sorunun kaynağını bulsam direkt değiştireceğim fakat anlayamıyorum.

BIOS'tan TDP Config ayarını 45W yapıp bir deneyin. Sorun yaşamazsanız duruma göre ilerlersiniz.

TDP yi 65W yaptım f10 tuşuna bastım ve pc böyle kaldı

Şuan açıldı tekrardan 65w da çalışıyor

Bundan önce ki işlemcim i7 4790k'dı 5.4Ghz de kullanıyordum voltaj konusunda hiç bir sıkıntı yaşatmamıştı PSU.

Dosya Ekleri

• 17398801673256994170315502638753.webp
    17398801673256994170315502638753.webp
    193,5 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme: