MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi anakartım var sistemde. İnternete bağlanmak için Wi-Fi aparatını kullanıyorum. Bugün gün içinde sistemim bir ara dondu ve resetledim. Sistem tekrar açıldığında Wi-Fi ağını görmemeye başladı. Wi-Fi sekmesi vs tamamen yok, sanki böyle bir özelliği yokmuş gibi oldu. Bu sorunu yaşayan var mı? Ya da nasıl düzelteceğimi bilen?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Sorunu çözdüm. Yabancı forumdaki statik enerji boşaltma yöntemini denemeden önce indirdiğim driverı kurmaya çalıştığımda wifi kartını görmüyordu ve görseldeki gibi hata veriyordu. WiFi kablolarını söktüm, bilgisayarı power tuşuna basılı tutarak kapattım, güç kablosunu da söktüm. Daha sonra WiFi kablolarını geri takıp, power kablosunu da taktıktan sonra bilgisayarı açtım ve WiFi driver setup dosyasını açınca otomatik olarak gördü ve yüklemeyi başlatabildim manuel olarak.
Fikirleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim dostlar
Fikirleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim dostlar
Guilty Conscience
Üstün
Başlat’a sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisi’ni aç, üstteki Görünüm menüsünden Gizli Aygıtları Göster de. Ağ Bağdaştırıcıları listesinde muhtemelen silik görünen Wi-Fi kartını bul, sağ tıklayıp Cihazı Kaldır seçeneğine bas. Açılan kutucukta sürücüyü silmeyi de işaretleyip onayla ve bilgisayarı yeniden başlat Windows açılışta kartı otomatik bulup temiz şekilde geri yükleyecek.
SHERLOCKED
Başarılı
Başlat'a sağ tıklayıp Aygıt Yöneticisi'ni aç, üstteki görünüm menüsünden gizli aygıtları göster de. Ağ bağdaştırıcıları listesinde muhtemelen silik görünen Wi-Fi kartını bul, sağ tıklayıp cihazı kaldır seçeneğine bas. Açılan kutucukta sürücüyü silmeyi de işaretleyip onayla ve bilgisayarı yeniden başlat Windows açılışta kartı otomatik bulup temiz şekilde geri yükleyecek.
14900KS iyi tavsiye verdi, aynısını diyecektim. Daha sonra sürücüleri manuel olarak da indirebilirsiniz güncel değilse.
Son düzenleyen: Moderatör:
SHERLOCKED
Başarılı
Teşekkürler. İnaktif durumdaydı. Sildim ve sistemi yeniden başlattım ama otomatik yüklemedi. Manuel olarak driverı kuracağım indirip.
Hocam anakartın aşağıdaki 8 pin konektörünün etrafının resmini atabilir misiniz?
Guilty Conscience
Üstün
Teşekkürler. İnaktif durumdaydı. Sildim ve sistemi yeniden başlattım ama otomatik yüklemedi. Manuel olarak driverı kuracağım indirip.
Windows Update'e gelmiştir oradan güncellemeleri denetle.
Hocam kontrol ettim. 2-3 defa yeniden başlattım belki gelir diye ama gelmedi update. Hatta MSI Center üzerinden baktım 2 adet güncelleme vardı onları da yaptım ama olmadı. Bi de driver dosyasını indirdim bu arada ama .exe gibi tıkla kur değilmiş. Kurulum için bu dosyaları nereye kopyalamam lazım acaba?Windows Update'e gelmiştir oradan güncellemeleri denetle.
Dosya Ekleri
cr0xip
Uzman
Aynı anakartı kullanıyorum hiç böyle bir şey olmadı, sitesinden indirin 1430 olan sürümü var, en son güncel olanı sonra yüklersiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de anlayamadım açıkçası neden böyle bir sorun olduğunu. 2 aydır falan aktif sadece wifi ile kullandım sistemi, bugün böyle bi gariplik oldu. Driverı indirdim ama kurulumu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Çalıştırılabilir bi .exe falan yokAynı anakartı kullanıyorum hiç böyle bir şey olmadı, sitesinden indirin 1430 olan sürümü var, en son güncel olanı sonra yüklersiniz.
Yabancı bi forumda şöyle bir şey gördüm, böyle çözenler olmuş falan
I found this on another forum and it worked like a charm, I was pretty skeptical at first.
Plug the power cable out. Then hold the power button down for 10 seconds. Then plug cable back in and power up again.
This will discharge static and fix the bluetooth/wifi. Without wiping your cmos... I have to do this every few months, frequency will depend on how much static is in your environment I guess.