470

Uzman
Makaleler
2
Arkadaşlar, şu an 14 yaşındayım ve maalesef derslerimde çok başarılı değilim. Asker olmak istiyorum çünkü vatanım için savaşıp şehit düşmek istiyorum. Ancak aklımda bazı sorular var:
  • Askerlik sınavları nasıl oluyor? YKS gibi bir sistem mi var?
  • Şu anda asker olmak için kendimi nasıl hazırlayabilirim? Özellikle disiplin, dersler ve genel hazırlık açısından ne yapmam gerekiyor?
  • Nasıl disiplinli bir insan olabilirim?
  • Üşengeçlikten nasıl kurtulabilirim?
Aşırı disiplinsiz bir insan olduğumu kabul ediyorum ve teknoloji bağımlılığımdan dolayı gözlerim artık uzağı net görememeye başladı. Annem bu isteğime tamamen karşı çıkıyor. Babam da önce karşıydı, ancak onunla konuşarak fikrini değiştirebildim.

Açıkça söylemem gerekirse, okuldan eve gelir gelmez ya telefonla ilgileniyorum ya da bilgisayarla vakit geçiriyorum. Bu durumdan kurtulmam gerektiğini fark ediyorum. Şu anda aktif olarak kullandığım şeyler: Instagram, Counter-Strike 2 ve Minecraft.

Şu anda meslek lisesinde bilişim bölümünde 9. sınıftayım.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Not: Hedefim piyade birliği veya topçu sınıfına girmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kardeşim yaşındasın o da aynı senin gibi emin ol çok meslek değiştireceksin, her neyse ben sana söyleyeyim. Eğer okumazsan ve harp okulunu kazanamazsan, direkt askere gidip 6 ay er olduktan sonra uzman cavus olmak için sınavlara girmen gerekiyor daha detaylisina internetten bakarsın, yok ben astsubay olmak istiyorum diyorsan bunun için MYO kazanman lazım ya da 2 yıllık bir bölüm okuyup şansına gelirse 1 yıllık uzun dönem zorunlu askerlik yapıp terhis edilmene kısa bir zaman kala askerde kalmaya karar verip muvazzaf/sözleşmeli astsubay olacaksın. Tabii bunların hepsi sınavla olan şeyler. Sen şınav, mekik, barfiks çekmeye başla, koşu yapmayı da ihmal etme ama şu an için abartma. Günlerini programlandır, yatış kalkış saatin belli olsun. Disipline girmeyi şimdiden becer ki askerde zorlanmayasın. Uykuyu seven bir insansan işin zor erkenden uyanman gerek.

Arkadaşlar, şu an 14 yaşındayım ve maalesef derslerimde çok başarılı değilim. Asker olmak istiyorum çünkü şehit düşmek istiyorum.
Üç beş dandik Call of Duty oyunu oynadıktan sonra bu fikre kapıldığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Üç beş gereksiz Call of Duty oyunu oynadıktan sonra bu fikre kapıldığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Hayatımda daha önce hiç Call of Duty oynamadım ve CS:GO 2 bile daha indireli 1 hafta oldu. Yaklaşık 1 yıldan fazladır böyle bir isteğim var. Tarihi bilgim ve ilgim de yüksek olduğu için isteğim güçlendirdi bu durum.

Hayatımda daha önce hiç Call of Duty oynamadım ve CS:GO 2 bile daha indireli 1 hafta oldu. Yaklaşık 1 yıldan fazladır böyle bir isteğim var. Tarihi bilgim ve ilgim de yüksek olduğu için isteğim güçlendirdi bu durum.

Askerlik basit bir şey değil dostum. Psikojik olarak etkisi çok çok fazla sana tavsiyem nefes: Vatan sağ olsun filmini izlemen. Tabii bu yaşta filmin anlatmak istediğini anlayabilir misin bilemem.

Arkadaşlar, şu an 14 yaşındayım ve maalesef derslerimde çok başarılı değilim. Asker olmak istiyorum çünkü vatanım için savaşıp şehit düşmek istiyorum. Ancak aklımda bazı sorular var:
  • Askerlik sınavları nasıl oluyor? YKS gibi bir sistem mi var?
  • Şu anda asker olmak için kendimi nasıl hazırlayabilirim? Özellikle disiplin, dersler ve genel hazırlık açısından ne yapmam gerekiyor?
  • Nasıl disiplinli bir insan olabilirim?
  • Üşengeçlikten nasıl kurtulabilirim?
Aşırı disiplinsiz bir insan olduğumu kabul ediyorum ve teknoloji bağımlılığımdan dolayı gözlerim artık uzağı net görememeye başladı. Annem bu isteğime tamamen karşı çıkıyor. Babam da önce karşıydı, ancak onunla konuşarak fikrini değiştirebildim.

Açıkça söylemem gerekirse, okuldan eve gelir gelmez ya telefonla ilgileniyorum ya da bilgisayarla vakit geçiriyorum. Bu durumdan kurtulmam gerektiğini fark ediyorum. Şu anda aktif olarak kullandığım şeyler: Instagram, Counter-Strike 2 ve Minecraft.

Şu anda meslek lisesinde bilişim bölümünde 9. sınıftayım.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Not: Hedefim piyade birliği veya topçu sınıfına girmek.
Hayatını disipline etmek için askerlik istiyorsan bence yapma. Zorlu ve duygusal bir meslek. Normal zamanda konuşmadıkları sadece rakı masasında anlatıkları yaşanmışlıkları var. Bakınca duygulandıkları fotoğrafları var ve o fotoğraftaki insanların yarısı şehit olmuş. Psikolojik baskısı ayrı,duygusallığı ap ayrı. Herkesin kaldıracağı şeyler değil. Bence kesinlikle uzak dur.

Subay olmak istiyorsan MSÜ, TYT ve AYT sınavlarına girmelisin.
Kara Harp Okulu Sözel, Eşit Ağırlık ve Sayısal bölümlerden aliyor.
Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu sadece Sayısal bölümden öğrenci aliyor.
Önce MSÜ sınavına ÖSYM sitesinden başvurmanız gerek. Tabii bu TYT ve AYT için de geçerli.
MSÜ, TYT ve AYT'den yeterli puanı aldıktan sonra MSB sitesinden TERCIH yapman gerekmekte. Tercih yaptıktan sonra belli tarih aralığında tercih sonuçların açıklanıyor ve oradaki tarihe göre mülakata gidiyorsun. Sonrasında ise spor ve sözlü mülakat var. Sözlü mülakatı geçtikten sonra hastaneye kontrole gideceksin. Reklam gibi olacak ama en detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsin. Yağız düzgün (@msu.rehberimm) • Instagram photos and videos

Asker olmak istiyorum çünkü şehit düşmek istiyorum.
Sehit olmak icin asker olmana gerek yok. 18 yasina geldiginde Filistin'e gidersin, pasa pasa sehit olursun.

Sacma sapan olmek istiyorum laflarini birakip buyursen eger dersine calisip 12.sinifta MSU sinavina girersin, asker olursun.