NVIDIA vs AMD

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 558
  • Etiketler Etiketler
    amd nvidia
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle dümdüz NVIDIA vs AMD sorusuna düzgün bir cevap yoktur. Alacak kişinin bütçesi, ne için kullanacağı gibi parametreler burada önemli. NVIDIA vs AMD konusuna girip çoğunun NVIDIA önerdiğini gören birisi gidip 18 bin liraya 9060 XT alabilecekken RTX 3070 veya 4060 Ti alabilir mesela. Zaten normal bir ekran kartı öneri konusunda bile konu NVIDIA vs AMD'ye gidiyorken ayrıca böyle bir konu açmak saçmalıktan başka bir şey değil bana göre.

Böyle dümdüz NVIDIA vs AMD sorusuna düzgün bir cevap yoktur. Alacak kişinin bütçesi, ne için kullanacağı gibi parametreler burada önemli. NVIDIA vs AMD konusuna girip çoğunun NVIDIA önerdiğini gören birisi gidip 18 bin liraya 9060 XT alabilecekken RTX 3070 veya 4060 Ti alabilir mesela. Zaten normal bir ekran kartı öneri konusunda bile konu NVIDIA vs AMD'ye gidiyorken ayrıca böyle bir konu açmak saçmalıktan başka bir şey değil bana göre.
Konuda kavga etmek yerine artılarını eksilerini konuşmamız gerekiyor ama illa bir sorunlu çıkıp "AMD çok kötü, NVIDIA kusursuz peygamber, kutsal, mesih" diye konuya dalınca uzuyor işte.

Çok boş bir bakış açısı, sanki NVIDIA sorunsuzmuş gibi lanse etmek :D
AMD'ye oranla çok daha sorunsuz ve stabil. Ben bunları yazdığımda linç etmekten hiç çekinmiyorsunuz, aynı şeyleri Recep Baltaş yazdığında kimse ortalıkta görünmüyor. Adam bi' 9070 XT taktı kendi bilgisayarına, sürekli sorun yaşıyor. 2012'den beri AMD ekran kartı kullanıyorum, tecrübelerim hep olumsuz.

1 hafta boyunca şu forumda açılan konuları gözlemleyin bakalım, AMD konusu mu daha çok açılıyor NVIDIA mı? Burada NVIDIA yazıyorum diye NVIDIA'cı diyorsunuz, alakası yok. NVIDIA yerine ZORTVIDIA olsa onu da tercih ederiz sorun yok. 13 senedir AMD ekran kartı kullanıyorum, illallah ettirdi. Yaşadığımız sorunu paylaşıyoruz, ''sen kullanmayı bilmiyorsun'' diye linç yiyoruz.

Adam RTX 5070 vs. RX 7800 XT diye konu açıyor, AMD diyorsunuz... YouTube'dan FPS testi izleyip kart önerisi yapıyor çoğunluk. Mantık şu: AMD çok FPS veriyor, fiyat da ucuz, yapıştır. Soran olursa da AMD bütün sorunları çözdü kardeşim.

İşlemci tarafında mis gibi işler yapıyor AMD, takdir ediyoruz. Aynı performansı ekran kartında gösteremiyor. NVIDIA almış başını gitmiş, pazar payında ezip geçiyor. AMD sandığınız kadar çok iyi olsa fark bu kadar fazla olmaz herhalde.

Son düzenleme:
Hem RX 580 hemde RTX 4050 kullanmış ben tartışmayı izliyorum. İki markada kendini kanıtlamış markalardır ikiside oldukça iyidir. İyi bir PSU varsa AMD daha makul benim gözümde.

İşlemci tarafında amdye geçebilirim ama gpuda nvidiadan şaşmam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt