RTX 5070 Ti için sistem tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pomR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 91
  • Etiketler Etiketler
    tavsiye

pomR

Uzman
Sistem için birkaç bileşeni uygun fiyata denk getirdiğim için aldım ve tamamlamak için tavsiyeye ihtiyacım var. Sistemde var olan parçaların linklerini bırakıyorum.

Kasa konusunda emin değilim pek içime sinmedi daha fiyat performans bir ürün öneriniz olursa çok sevinirim iade edebilirim. RAM olarak Hynix RAM alacağım sadece uygun fırsatı kolluyorum. PSU, hava soğutma (bunu da değiştirebilirim), kasa tavsiyesine ihtiyacım var. İşlemci olarak 9700X alacağım yeni seri işlemciler çıkınca bunu elden çıkarıp yenisini koyup 10 yıl keyfime bakacağım. Monitör 2K olmalı kesinlikle minimum 160Hz yine öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim şimdiden teşekkürler.

PSU için Vatan indirimlerini takip edin.

Soğutucuyu ne kadara aldınız?

PSU için Vatan indirimlerini takip edin.

Soğutucuyu ne kadara aldınız?
Soğutucu 1300 fiyatına geldi.
Kasa olarak 7000 tl bandına çıkmak mantıksız geliyor bana aynı işlevi görüyor sonuçta diyerek şuna geçmeyi düşündüm.

Sizin aldığınız kasa bütçesinde önerdim, evet kasa için çok para harcamaya gerek yok ama fan kalitesi önemli, sonradan kafa şişirebilir.

Soğutucu kalabilir ama görsellerinde fark ettiğim bir şey var, bakır tabanı ikili olarak bir birinden ayırmışlar AM5 işlemcilerin bir noktası ısınıyor çipin olduğu yer, o soğutucuda sadece çipin denk geldiği bakır borular ısıyı çeker, pek verimli çalışacağını zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Sizin aldığınız kasa bütçesinde önerdim, evet kasa için çok para harcamaya gerek yok ama fan kalitesi önemli, sonradan kafa şişirebilir.

Soğutucu kalabilir ama görsellerinde fark ettiğim bir şey var, bakır tabanı ikili olarak bir birinden ayırmışlar AM5 işlemcilerin bir noktası ısınıyor çipin olduğu yer, o soğutucuda sadece çipin denk geldiği bakır borular ısıyı çeker, pek verimli çalışacağını zannetmiyorum.

Fark ettiğiniz detay için teşekkür ederim haklısınız soğutucuyu da değiştirmem gerek. 140mm 120mm olanlardan almayı düşünüyorum daha iyi performans vereceğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi işlemci temas noktasına dikkat ederek alacağım.
Bildiğiniz düşük bütçeli fanları kaliteli olan bir kasa var mı?

Aerocool P500C var ama beyazını bulamadım, bir de Gigabyte kasa vardı beyaz ona bakabilirsiniz, Corsair kasalarada bakabilirsiniz.

Soğutucu olarak bunu öneririm.

Evet attığınız soğutucuya baktım benim de hoşuma gitti. Bir de bunu düşündüm hava akışı ve basınç değeri daha yüksek. https://www.gaming.gen.tr/urun/4076...u-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce

Geri
Yukarı Alt