OCCT'de voltaj sonuçları nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Argo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 209
  • Etiketler Etiketler
    occt voltaj

Argo

Becerikli
1746820773459.webp
j

Son zamanlarda kapanma problemi yaşıyorum. Bu yüzden OCCT'de SSE Power testi yapmaya karar verdim. Voltajlar test açıldığında gittikçe düşüyor. Testi durdurduğumda değerler normale dönüyor. Sorun var mı?

Edit: Oyuna girdim 12V en düşük 11.448V değerini aldı.

Son düzenleme:
Oyunlarda filan ekran gidip reset atıyor, ekran kartına biraz voltaj verdim şimdi kapanmıyor. Muhtemelen sorun yetersiz voltajdan yani bundan kaynaklanıyor.

Ekran kartıyla bir ilgisi yok. OCCT PSU testi yap yine kapanır. Ayrıca ekran kartına kafana göre voltaj verme. Daha fazla güç tüketir ve kapanma sorununu daha sık tetikler.

Ekran kartıyla bir ilgisi yok. OCCT PSU testi yap yine kapanır. Ayrıca ekran kartına kafana göre voltaj verme. Daha fazla güç tüketir ve kapanma sorununu daha sık tetikler.
Tamam ama ekran gittiğinde mavi ekran sorununu da beraberinde getiriyordu. VIDEO_TDR_ERROR yani ekran kartıyla alakalı bir sorun. Biraz test edeceğim. Verdiğim voltaj +45mV ve biraz da saat hızı arttırdım 100mhz civarı. Gözüm ayrıca sıcaklıklarda. OCCT'de PSU testi yaptım 3 saatlik herhangi bir sorun olmadı.

Tamam ama ekran gittiğinde mavi ekran sorununu da beraberinde getiriyordu. VIDEO_TDR_ERROR yani ekran kartıyla alakalı bir sorun. Biraz test edeceğim. Verdiğim voltaj +45mV ve biraz da saat hızı arttırdım 100MHz civarı. Gözüm ayrıca sıcaklıklarda. OCCT'de PSU testi yaptım 3 saatlik herhangi bir sorun olmadı.

Baştan söyleyip eksik bilgi vermesen daha iyi olurdu. PSU ekran kartını besleyemediği için oluyor belki de ya da ekran kartın arızalı.

Baştan söyleyip eksik bilgi vermesen daha iyi olurdu. PSU ekran kartını besleyemediği için oluyor belki de ya da ekran kartın arızalı.
Sorun şu ki 3 saatlik furmark testi ve 3 saatlik occt'de ekran kartı ve vram testinde herhangi bir problem yok ama geliyor bu sorun oyunda çıkıyor. Ramlerin yerini değiştirip denediğimde bu sorun 1.5 günlüğüne gitmişti fakat tekrarladı yine. Ne yanlış gidiyor pek anlamadım.

11.9 altını görünce kafayı yiyorum ben. :D

Sorun şu ki 3 saatlik furmark testi ve 3 saatlik occt'de ekran kartı ve vram testinde herhangi bir problem yok ama geliyor bu sorun oyunda çıkıyor. Ramlerin yerini değiştirip denediğimde bu sorun 1.5 günlüğüne gitmişti fakat tekrarladı yine. Ne yanlış gidiyor pek anlamadım.
Sen yok sanıyorsun ama kart regüle etmekle uğraşıyor voltajı. :D

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt