Omen 17 sıcaklıklar ani olarak çok değişiyor

Tunicforcars

Gelişen
Omen 17 laptopum 15 Nisan da aldım. Daha doğru düzgün oyun oynamadım bile Max 80 saat diyelim arada AIDA64 CPU test yaptım video izledim. Üstüne ısınmasını engellemek için classone GT100 soğutucu aldım. Ama sıcaklıklar anlamadığım şekilde arttı Dying Light oynarken 80lerdeydi eskiden CPU GPU da 70 olurdu. Şu an soğutucu olmasına rağmen 90 oluyor. 1 kere AC 4 indirdim onu da sildim. Oyunlarım hep Epic Games, sadece TR yama indirdiğim dosyalar oldu. Yani virüs mü var yoksa başka bir şey mi anlamadım Omen Gaming Hub fanların RPM'sini zaten düzgün ayarlayamıyor. Sıcaklıkların artması pump out falan mı acaba sorunu tespit etmek için ne yapabilirim çok sinirimi bozmaya başladı. Fan ve soğutucu sesleri zaten cabası.

Ek olarak dün gelen 4070 yazılımı darboğaz yaptı 30FPS'lere düştü Dying Light 1 şaka gibi. Eski sürücüyü kurdum FPS düzeldi ama ekran kartı kullanımı %80 ila 90larda R7 8845HS yetmiyor mu anlamış değilim

Dizüstü bilgisayarlarda sıcaklık değerleri çok yükseldiğinde fanlar, sıcaklığı 70-80 arasında tutacak hızda çalışıyorlar. Eğer fanlar maksimum hızda çalışmıyorlarsa sıcaklık değerleri normal gözüküyor.

Dizüstü bilgisayarlarda sıcaklık değerleri çok yükseldiğinde fanlar, sıcaklığı 70-80 arasında tutacak hızda çalışıyorlar. Eğer fanlar maksimum hızda çalışmıyorlarsa sıcaklık değerleri normal gözüküyor.
Eskisine göre kesin bi 7 8 derece fazlalık var ama maximum 4500rpm genelde 3000de çalışıyor soğutucu varken

Hocam bulunduğunuz ortam nasıl bir yer bilmiyorum ama havaların derecesi şuan epey artmış durumda. Zaten dizüstü dediğiniz cihazlarda masaüstü soğutma performansı beklemek saçma olur. Benim acer nitro16 90 derece cpu 85 derece gpu düzeylerine çıkıyor. Sıcaklıklardan çok endişe duyuyorsanız sıvı metal uygulaması yapabilirsiniz.

Hocam bulunduğunuz ortam nasıl bir yer bilmiyorum ama havaların derecesi şuan epey artmış durumda. Zaten dizüstü dediğiniz cihazlarda masaüstü soğutma performansı beklemek saçma olur. Benim acer nitro16 90 derece cpu 85 derece gpu düzeylerine çıkıyor. Sıcaklıklardan çok endişe duyuyorsanız sıvı metal uygulaması yapabilirsiniz.
Uzun süre 90 derecede oynamak cihazın ömrünü önemli derecede kısıtlar. Buna bir çözüm bulsanız daha iyi olur.

Üstadlar şaka gibi ama derece eskiye döndü Max 83'u geçmedi Dying Light çözüm ise fani ortadan kaldırdım GPU şu an bakıyorum 58 CPU 79. fan bir işe yaramaz çıktı iadeye yolluyorum. Ama bir sorun var onun için yeni konu açacağım. Darboğaz.

Uzun süre 90 derecede oynamak cihazın ömrünü önemli derecede kısıtlar. Buna bir çözüm bulsanız daha iyi olur.
Laptop için nasıl bir çözüm bulunabilir sizce? Laptoplar ısınır yapacak bir şey yok. Ha biosa girip undervolt yap derseniz o başka ama öylede performansı gözle görülür seviyede düşüyor.

Laptop için nasıl bir çözüm bulunabilir sizce? Laptoplar ısınır yapacak bir şey yok. Ha biosa girip undervolt yap derseniz o başka ama öylede performansı gözle görülür seviyede düşüyor.
Bunu biz pek değiştiremeyiz gibi kaliteli termal macun veya sıvı metal. Veyahut forumlarda termal ped uygulayanlar olmuş sıcaklıkları düşürmüşler. Soğutucular etkili değil ona kanaat getirdim alttan hava üflemek birseyi değiştirmiyor nasılsa fanlar zaten emebileceği havayı emiyorlar.

Soğutucu yerine stant kullanın. Hikayeli oyunları 60 fps ile oynayın. Cihazın üzerinde sigara içmeyin ve içindeki tozları temizleyin.

Geri
Yukarı Alt