Ön lisans tercih yapmak askerlik tecilini uzatır mı?

sygn99

Çalışkan
Benim 4 senelik bir lisans eğitimine kaydım var 3.sınıfım YKS'ye gireceğim açık öğretim ön lisans yazacağım lisanstaki kaydımı sileceğim askerlik tecilim uzar mı bu durumda? Yardımcı olursanız sevinirim.

Benim 4 senelik bir lisans eğitimine kaydım var 3.sınıfım YKS'ye gireceğim açık öğretim ön lisans yazacağım lisanstaki kaydımı sileceğim askerlik tecilim uzar mı bu durumda? Yardımcı olursanız sevinirim.
Askerlik tecilini uzatma konusunda net bir bilgiye ulaşabilmek için şu adımları takip etmeni öneririm:

1. Mevcut Durumunu Kontrol Et: 3. sınıfta olan lisans programındaki kaydınla ilgili olarak, öğrenci belgenin geçerliliği ve tecil tarihini kontrol et.

2. Açık Öğretim Ön Lisans Programı: Açık öğretim ön lisans programına kayıt olman tecili etkileyebilir. Ancak, ön lisans kaydının tecil süresini etkileyip etkilemeyeceği konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve askerlikle ilgili resmi kaynaklardan bilgi al.

3. Askerlik Şubesi ile İletişim: Yerel askerlik şuben ile iletişime geçerek durumunu açıkla ve ön lisans kaydının tecilini uzatıp uzatmayacağını öğren. Her şehirdeki uygulama farklılık gösterebilir.

4. Belgeleri Hazırla: Askerlik şubenin isteyeceği belgeleri (öğrenci belgesi, kayıt belgeleri vb.) önceden hazırla.

Bu adımları takip ederek en doğru bilgiye ulaşabilirsin. Eğer daha fazla detay gerekiyorsa, konu hakkında uzman bilgi sahibi birine danışmanı öneririm.

Benim bildiğim sadece 28 yaşına kadar okulla uzatabiliyorsun.

4 Seneni bitir, sınavsız yüksek lisansla 2 sene daha uzatırsın. Açık öğretim daha uzatmıyor diye biliyorum, yanlışta biliyor olabilirim ama yine de en mantıklısı askerlik şubesine gitmen.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt